G. Landsbergis nustebintas, kad prezidentas persigalvojo dėl R. Karoblio kandidatūros tinkamumo | kl.lt

G. LANDSBERGIS NUSTEBINTAS, KAD PREZIDENTAS PERSIGALVOJO DĖL R. KAROBLIO KANDIDATŪROS TINKAMUMO

Nepaisant to, kad apie Raimondo Karoblio tinkamumą eiti Lietuvos ambasadoriaus Europos Sąjungoje pareigas užsienio reikalų ministras Gabrielius Landsbergis sužinojo iš spaudos, o ne iš Prezidentūros, jis džiaugiasi, jog šalies vadovas galiausiai įvardijo šiai pozicijai tinkamą pavardę.

„Nepaisant to, kad įprastinė praktika yra tokius klausimus derintis ne per spaudą, tačiau esu maloniai nustebintas, perskaitęs, kad prezidentas persigalvojo, ir tuo džiaugiuosi. Dabar reikia įsitikinti, kad minimas kandidatas tebeketintų pakartotinai (jau trečią kartą) aplikuoti į šią poziciją, tada suderinti su premjere, Vyriausybe ir Seimo Užsienio reikalų komitetu bei tai atlikti, kaip ir įprasta – „tyliųjų derybų” būdu. Jei visa tai pavyks padaryti – prašytume prezidento pritarimo šiai kandidatūrai", – ministerijos išplatintame komentare teigia G. Landsbergis.

Tačiau ministras sako esąs nusivylęs, kad dėl įstrigusio proceso buvo prarasta nemažai laiko.

„Gaila, kad dėl nesuprantamų man priežasčių praradome nemažai laiko. Tačiau tuo pačiu noriu pažymėti, kad dabartinis laikinasis atstovybės vadovas Simonas Šatūnas puikiai dirba ir įrodė, kad sėkmingai susitvarko su šiomis pareigomis, efektyviai atstovaudamas bei gindamas Lietuvos interesus Europos Sąjungos institucijose“, – tvirtino G. Landsbergis.

ELTA primena, kad šalies vadovas G. Nausėda trečiadienį užsiminė, jog rimtai apsvarstytų buvusio krašto apsaugos ministro Raimundo Karoblio kandidatūrą, dėl kurios anksčiau buvo išsakęs „politinio atšalimo“ poreikį.

„Norėdamas demonstruoti paramą ir pagalbą ieškant tinkamo kandidato ambasadoriaus ES pozicijai užimti, aš grįžtu prie to trumpojo sąrašo, kuris man buvo pateiktas, ir sakau, kad esu pasirengęs rimtai svarstyti pono Raimundo Karoblio kandidatūrą ambasadoriaus Europos Sąjungoje pozicijai užimti“, – trečiadienį surengtoje spaudos konferencijoje teigė G. Nausėda.

Pernai Sauliaus Skvernelio Vyriausybėje ministrų pareigas ėję Linas Linkevičius ir R. Karoblis nebuvo paskirti į ambasadas JAV ir Europos Sąjungoje. Prezidentas G. Nausėda tokį sprendimą argumentavo, esą buvusios Vyriausybės ministrams būtinas „politinis atšalimas“.

 

Rašyti komentarą
Komentarai (2)

Hara

Tokios komplekcijos ambasadorius? :DDD

karbolis su linkevicium tinka visur kur

juos pasius prezidentas ,kad ir naxu.........j jie ir ten tiks....

SUSIJUSIOS NAUJIENOS