G. Nausėda apie socialdemokratų paramą per rinkimus: tai nutiesia tiltus bendradarbiauti | kl.lt

G. NAUSĖDA APIE SOCIALDEMOKRATŲ PARAMĄ PER RINKIMUS: TAI NUTIESIA TILTUS BENDRADARBIAUTI

Lietuvos socialdemokratų partijai praėjusį šeštadienį paskelbus, kad savo kandidato į prezidentus nekels, o rems Gitaną Nausėdą, šis sako, kad „tai tiesia tam tikrus bendradarbiavimo tiltus“.

„Iš mano pusės žiūrint, tai yra brandžios partijos brandus sprendimas, kuris nutiesia tam tikrus tiltus bendradarbiauti ateityje. Manau, tokios galimybės tikrai yra realios“, – ketvirtadienį Prienuose žurnalistams sakė valstybės vadovas.

„(...) mes truputį pakeisime mūsų politikos pobūdį, kuomet politinės kultūros aksioma bus ne konkuravimas vardan konkuravimo, o konkuravimas ir bendradarbiavimas dėl strateginių Lietuvos tikslų“, – tvirtino jis.

G. Nausėda teigė tikintis, kad tokia perspektyva yra įmanoma.

Jis ketvirtadienį lankosi Prienuose, kur pagerbė žuvusius partizanus, susitiko su Prienų rajono savivaldybės meru, dalyvavo diskusijoje apie Lietuvos dronų pramonės problemas ir perspektyvas.

Popiet G. Nausėda su Prienų „Žiburio“ gimnazijos moksleiviais diskutuos apie pilietiškumą, lankys J. Marcinkevičiaus memorialinį kambarį, susitiks su Prienų rajono bendruomene.

Didžiausia opozicinė partija LSDP per konferenciją Vilniuje praėjusį šeštadienį nutarė nekelti savo kandidato į prezidentus, bet paremti G. Nausėdos kandidatūrą.

Socialdemokratų pirmininkės Vilijos Blinkevičiūtės teigimu, dėl grėsmingos geopolitinės situacijos, ekonominių iššūkių Lietuvai reikia stipraus prezidento, kuris po Seimo rinkimų turėtų palaikymą ir parlamente.

V. Blinkevičiūtė savaitgalį teigė, kad socialdemokratai neturi kitos išeities, kaip tik laimėti parlamento rinkimus rudenį. Ji pati dalyvaus Europos Parlamento rinkimuose, LSDP kandidatų sąraše jos pavardė įrašyta pirmuoju numeriu.

Prezidento rinkimai Lietuvoje vyks gegužės 12 dieną. Apklausų duomenimis, G. Nausėda laikomas jų favoritu.

Rašyti komentarą
Komentarai (1)

REZIUMUOJANT...

Lietuvoje niekas nepasikeis. Jau matėme, kad socialdemokratai - tai tie patys konservai. Gerai pagalvokite prieš mesdami balsą į urną...

SUSIJUSIOS NAUJIENOS