G. Nausėda: galimybių pasas vaikams kelia klausimų | kl.lt

G. NAUSĖDA: GALIMYBIŲ PASAS VAIKAMS KELIA KLAUSIMŲ

Vyriausybės sprendimas vaikams nuo 12 metų įvesti galimybių pasą kelia klausimų, sako prezidentas Gitanas Nausėda.

Jis sakė, kad pirmadienį planuoja su premjere Ingrida Šimonyte aptarti šį klausimą.

„Šiuo klausimu noriu susitikti su premjere, pirmadienį esame numatę susitikimą. Iš tikrųjų galimybės pasas vaikams kelia tam tikrų papildomų iššūkių ir problemų, todėl norėtųsi išgirsti labai artikuliuotus atsakymus, o kuo jis galėtų būti naudingas būtent, kai kalbame apie šią amžiaus grupę“, – G. Nausėda sakė žurnalistams.

Vyriausybė yra priėmusi sprendimą nuo gruodžio 28 dienos iš vaikų nuo 12 metų, norinčių užsiimti kai kuriomis veiklomis, lankytis prekybos centruose, reikalauti galimybių paso. Dabar tokio paso reikia vaikams nuo 16 metų.

Dėl šio sprendimo piktinasi dalis tėvų, prie Vyriausybės ir Prezidentūros jie periodiškai rengia basų kojų akcijas.

G. Nausėda penktadienį taip pat sakė, kad į dalį klausimų dėl galimybių paso taikymo atsakys Konstitucinis Teismas, priėmęs nagrinėti grupės opozicinių Seimo narių kreipimąsi.

„Manau, kad tai yra gerai, mes įvertinsime teisinius aspektus ir žinosime ateityje, ar yra nesuderinamumo su Konstitucija, ar ne“, – teigė jis.

Galimybių pasas naudojamas kaip koronaviruso valdymo priemonė.

Rašyti komentarą
Komentarai (27)

Pil.

Idijote tave žmonės rinko kad jiems Lietuvai dirbtum o ne miegotum ir vynelį gertum.Jam tik dabar kelią abejonių, jo iš vis neturi būti ir negali būti parduotuvėse ar kitose susibūrimo vietose reikalaujama suaugusių .O vaikus neturi teisės skiepyti be tėvų sutikimo oir jokių pasų ir jiems neturi būti. Nežino turbūt Konstitucijos kad ivede privalomus kažkokius skiepų atžymos knygas.

Alina

Ar pagalvojam apie to popiergalio pavadidima ,50 metu viksciojau po maisto parduotuves ir turejau galimybe apsipirkti jei pinigine leido Tai dabar jei irturiu pinigu apsipirkti galimybe nera , KUR SVEIKAS PROTAS DEBYLAI VISKAS PRIE KO PRIKISA NAGUS PUPYTES APVIRSTA SUDINA PUSE I VIRSU .

O

Tu nieko negali silpnas metrikose tau tuos iškrypelės ir ant galvos šiks o tuu tilėsi
DAUGIAU KOMENTARŲ

SUSIJUSIOS NAUJIENOS