G. Nausėda įspėja, kad rudenį gali būti grąžintas nuotolinis ugdymas | kl.lt

G. NAUSĖDA ĮSPĖJA, KAD RUDENĮ GALI BŪTI GRĄŽINTAS NUOTOLINIS UGDYMAS

Prezidentas Gitanas Nausėda teigia neatmetąs galimybės, kad jau ateinantį rudenį dėl koronaviruso grėsmės šalies mokyklose gali būti grąžintas ugdymas nuotoliniu būdu. Todėl, valstybės vadovo teigimu, Lietuvos mokyklos turi būti pasirengusios išnaudoti patirtį, kurią, praktikuodamos nuotolinį ugdymą, sukaupė pirmosios pandemijos bangos metu.

„Aš manau, kad mes turime pasinaudoti neįkainojama patirtimi, kurią sukaupėme pavasarį ir pirmaisiais mėnesiais, kada kilo pirmoji koronaviruso banga. Ši patirtis – nors kai kas sako, kad buvo kontraversiška – bet daugeliu bruožu ji leido sustyguoti nuotolinį mokymą ir pakankamai neblogai jį taikyti daugelyje Lietuvos mokyklų. Šiandien turbūt niekas negali prognozuoti, kad situacija nesikomplikuos tiek, kad šį rudenį mums vėl gali tekti svarstyti nuotolinio mokymo klausimą. Bet padarykime tai ne mūsų problema ar trūkumu, bet mūsų privalumu. Išmokime tas pamokas, kurias gavome būtent per pirmąją bangą“, – pirmadienį lankydamasis Birštone teigė G. Nausėda.

G. Nausėdos susitikimas su Kauno regiono merais

T. Biliūno / Fotobanko nuotr.

ELTA primena, kad Lietuvoje pavasarį paskelbus karantiną, ugdymo procesas buvo perkeltas į nuotolinę erdvę.

Rašyti komentarą
Komentarai (10)

Alvydas

JIS man primena ATSTOVĄ spaudai, o ne prezidentą.....DEJA. Kaip pasiilgau Grybauskaitės, -tai buvo PREZIDENTĖ, ne dovanai Tauta ją rinko dvi kadencijas. Šis-dok de vieną.....

Anonimas

Ar mažai dar akių dar sugadinote vaikams? Kompiuteris ir jokios fizinės veiklos.

Nausėda

aš niekada už tave nebalsuočiau, jei žinočiau, kad neturi savo tvirtos nuomonės, o eini paskui ...
DAUGIAU KOMENTARŲ

SUSIJUSIOS NAUJIENOS