G. Nausėda: nepaisant ginčų, Europa demonstruoja gebėjimą susitarti dėl pagalbos Ukrainai | kl.lt

G. NAUSĖDA: NEPAISANT GINČŲ, EUROPA DEMONSTRUOJA GEBĖJIMĄ SUSITARTI DĖL PAGALBOS UKRAINAI

Nepaisant nereikalingų ginčų, Europa demonstruoja gebėjimą susitarti dėl vieningos pagalbos su Rusijos agresija kovojančiai Ukrainai, sako prezidentas Gitanas Nausėda.

„Skeptikai gal nesutiks, tačiau matau vienybę ir Europos lygmeniu. Taip, yra skirtingų nuomonių. Daug nelabai reikalingų diskusijų ir ginčų, vėlavimo, bet visgi – atėjus lemiamam momentui Europa demonstruoja gebėjimą susitarti“, – feisbuke penktadienį rašė prezidentas,

Pasak jo, tai parodo, jog didelės Rusijos pastangos supriešinti Europos Sąjungos valstybes neveikia ir ragino neleisti to pasiekti ir ateityje.

„Agresorius nesulauks gerų žinių. Ką tik patvirtintas šeštasis sankcijų paketas – tikrai ne pabaiga. Bus toliau taikomos priemonės, nukreiptos į Rusijos ekonomiką, finansus, prekybą, transportą, propagandinius kanalus, karo nusikaltėlius, oligarchus ir kitus“, – teigė prezidentas.

Daug nelabai reikalingų diskusijų ir ginčų, vėlavimo, bet visgi – atėjus lemiamam momentui Europa demonstruoja gebėjimą susitarti.

„Šiandien Rusija dar nejaučia sankcijų poveikio pilna apimtimi – bet pajus. Jau pakankamai greitai“, – tvirtino jis.

Penktadienį paminėdamas šimtąją karo Ukrainoje dieną, G. Nausėda teigė, jog ukrainiečių tauta „atkakliai ir didvyriškai kaunasi su kur kas gausesnėmis agresoriaus pajėgomis. Su žudikais, prievartautojais, plėšikais ir marodieriais, kurių kraugeriški nusikaltimai šiurpina visą pasaulį.“

Jis teigė, kad Lietuva „atiduoda Ukrainai savo širdį“, ir ragino lietuvius išlaikyti vienybę bei padėti didvyriams.

Ukraina daugiau nei tris mėnesius kovoja su į šalį įsiveržusiomis Rusijos pajėgomis, tačiau susiduria su ginklų trūkumu ir ragina Vakarų šalis jų perduoti kuo daugiau.

Pastaruoju metu Rusijos pajėgos stengiasi įsitvirtinti užimtose teritorijose rytiniame Donbaso regione.

Gairės: Gitanas Nausėda, karas Ukrainoje, parama Ukrainai
Rašyti komentarą
Komentarai (0)

SUSIJUSIOS NAUJIENOS