G. Nausėda ragina stiprinti sankcijas Rusijai ir Baltarusijai, panaudoti įšaldytą turtą | kl.lt

G. NAUSĖDA RAGINA STIPRINTI SANKCIJAS RUSIJAI IR BALTARUSIJAI, PANAUDOTI ĮŠALDYTĄ TURTĄ

Prezidentas Gitanas Nausėda ragina stiprinti sankcijas Rusijai ir Baltarusijai, panaudoti įšaldytą turtą Ukrainos atstatymui.

„Turime remti Ukrainą iki pergalės teikiant įvairią finansinę, karinę, humanitarinę paramą, stiprinant sankcijas Rusijai ir jos bendrininkei Baltarusijai, reikalauti agresorės Rusijos atsakomybės už karo ir agresijos nusikaltimus, panaudoti užšaldytą Rusijos turtą Ukrainos atstatymui“, – antradienį po susitikimo su Maltos prezidentu George'u Vella (Džordžu Vela) sakė G. Nausėda.

„Europos saugumo ateitis sprendžiama šiandien būtent Ukrainoje“, – pridūrė jis.

Europos Vadovų Taryba pernai gruodį sutarė pradėti narystės Bendrijoje derybas su Ukraina ir Moldova ir suteikė šioms šalims kandidačių statusą.

G. Nausėda ragino užbaigti šį procesą ir pridūrė manantis, kad tokiu būdu bus išplečiama „laisvės, demokratijos ir teisės viršenybės erdvė.“

Tuo metu Maltos prezidentas teigė, kad antrus metus besitęsiantis Rusijos puolimas prieš civilius gyventojus ir Ukrainos infrastruktūrą yra dar vienas priminimas apie neteisėtą karą ir agresiją, vykdomą visiškai pažeidžiant tarptautinę teisę.

Rašyti komentarą
Komentarai (10)

Visada

Lazda turi du galus.Atsimink Nauseda

Pilietis

Čia kaip ir lyderis, bet kad ses kavos su pi-de-ras-tu gert, tai laabai jau žemas lygis

NA IR LYGIS....

Pasirodo - jis ne tik jau Napoleonas. Jis dar ir Somalio piratas...Oi atsirūgs tau ponaiti...Gaila, kad nuo to kentės ir niekuo nekalti Lietuvos piliečiai.
DAUGIAU KOMENTARŲ

SUSIJUSIOS NAUJIENOS