G. Nausėda: Rusija vykdo branduolinį terorizmą, kurio įkaitais galime tapti mes visi | kl.lt

G. NAUSĖDA: RUSIJA VYKDO BRANDUOLINĮ TERORIZMĄ, KURIO ĮKAITAIS GALIME TAPTI MES VISI

Prezidentas Gitanas Nausėda ragina tarptautinę bendruomenę reaguoti į Rusijos karinių pajėgų veiksmus Zaporižios atominėje elektrinėje, kuomet buvo sukeltas gaisras. Lietuvos vadovas akcentavo, kad pasitelkdamas atominės energetikos šaltinius, Kremliaus režimas grasina Vakarų valstybėms.

„Rusija atakuoja branduolinę įrangą Ukrainoje. Tai nusikaltimas. Branduolinis terorizmas, todėl aš kviečiu imtis tarptautinės reakcijos. Pirma, Atominės energetikos agentūra turėtų reaguoti į tai, kas vyksta“, – naujienų agentūrai „Bloomberg“ sakė G. Nausėda.

Šalies vadovas atkreipė dėmesį, kad tokiems grasinimams Maskva ir Minskas gali pasitelkti ne tik Ukrainoje esančias atomines elektrines.

„Priminsiu, kad pasienyje su Lietuva, Baltarusijos teritorijoj yra Astravo atominė elektrinė. Todėl mes galime tapti „branduoliniais įkaitais“, kadangi ši branduolinė jėgainė taip pat gali būti paversta branduoliniu ginklu“, – tvirtino G. Nausėda.

Zaporižios atominę elektrinę užėmė rusų pajėgos

S. Žiūros nuotr.

Penktadienio rytą, po to, kai Rusijos pajėgos Ukrainoje atakavo didžiausią branduolinę jėgainę Europoje, Jungtinių Tautų Saugumo Taryba ketina surengti skubų posėdį, kurio prašė Jungtinė Karalystė (JK), pranešė diplomatiniai šaltiniai.

Posėdį surengti pareikalavo JK ministras pirmininkas Borisas Johnsonas, naujienų agentūrai AFP sakė diplomatai, o prie jo prisijungė JAV, Prancūzija, Norvegija, Airija ir Albanija.

Gairės: prezidentas, Gitanas Nausėda, branduolinis terorizmas, karas Ukrainoje
Rašyti komentarą
Komentarai (0)

SUSIJUSIOS NAUJIENOS