G. Paluckas: šalyje nematau krizės, kad reikėtų vaivorykštinės koalicijos | kl.lt

G. PALUCKAS: ŠALYJE NEMATAU KRIZĖS, KAD REIKĖTŲ VAIVORYKŠTINĖS KOALICIJOS

Pasibaigus pirmajam Seimo rinkimų turui Lietuvos socialdemokratų partijos (LSDP) lyderis Gintautas Paluckas teigia nematąs šalyje krizės, kad reikėtų galvoti apie vaivorykštinę koaliciją.

„Koalicijas formuoja rinkėjai. Jeigu centro–kairės partijos gauna didesnę balsų dalį – tai jos sėda pagal savo programinius principus ir šnekasi. Jeigu centro–dešinės gauna daugiau balsų – jos sėdasi ir šnekasi. Jeigu yra lygu – štai tada būna iššūkiai ir tada kai kurios partijos išduoda savo rinkėjus arba savo programines nuostatas bei savo įsitikinimus. Visko būna ir tada atsiranda įvairios vaivorykštės. Bet tam turi būti ypatingos sąlygos. Šiandien kažkokių labai ypatingų sąlygų aš Lietuvoje nematau... Kad būtų kažkokie politinės sistemos sukrėtimai ar priešas už vartų“, – LNK televizijos rinkimams skirtoje laidoje teigė G. Paluckas ir juokaudamas pabrėžė, kad šį vakarą jokių kalbų apie koalicijas apskritai nebus.

„Šiandien tai aš su niekuo niekur neisiu. Aš eisiu miegoti, rytoj anksti keltis, vaikus vežti į mokyklą. Po pirmo kėlinio niekas nepuola pirkti šampano ar kažką švęsti, ar su kažkuo tartis“, – sakė politikas.

Į klausimą dėl „valstiečių“ konkrečiai neatsakė

Paklaustas, ar tokia jo išsakyta pozicija dėl dedamų prioritetų būsimai koalicijai reiškia, kad LSDP yra linkusi galvoti apie bendrą darbą su valdančiaisiais „valstiečiais“, G. Paluckas prakalbo apie tai, jog politikoje neturėtų būti asmeniškumų.

„Negaliu brokyti nė vieno rinkėjo, kuris savo pasitikėjimą parodė vienam ar kitam politikui, vienai ar kitai politinei jėgai. Mes dažnai paskęstame savo asmeninėse antipatijose: tu man nepatinki, tu man kažką pasakei. Bet už tų žmonių, už tų politikų stovi žmonės, kurie turi savo lūkesčius. Tos partijos turi savo programines nuostatas. Jeigu jos sutampa su socialdemokratų programinėmis nuostatomis, arba mums (dėl kitos partijos programos – ELTA) reikia daryti mažiau kompromisų... Mūsų pagrindinis tikslas yra įgyvendinti socialdemokratų programą ir mes darome koalicijas tam, kad reikėtų daryti kuo mažiau kompromisų su kitomis partijomis ir frakcijomis“, – teigė politikas.

 

 

 

Rašyti komentarą
Komentarai (0)

SUSIJUSIOS NAUJIENOS