G. Paluckas: Vyriausybės komunikacinė krizė skatina nepasitikėjimo atmosferą visuomenėje | kl.lt

G. PALUCKAS: VYRIAUSYBĖS KOMUNIKACINĖ KRIZĖ SKATINA NEPASITIKĖJIMO ATMOSFERĄ VISUOMENĖJE

Vyriausybėje matoma aiški lyderystės ir komunikacijos krizė, yra įsitikinęs Lietuvos socialdemokratų partijos (LSDP) frakcijos Seime narys Gintautas Paluckas. Jo nuomone, nesuderinta valdžios atstovų komunikacija sukuria neapibrėžtumo ir nepasitikėjimo atmosferą visuomenėje. G. Paluckui pritarė ir kitas frakcijos narys, Eugenijus Sabutis, tvirtinantis, kad skirtingų žinučių siuntimas iš skirtingų valdžios atstovų, sukelia pyktį visuomenėje.

„Šiandien matome labai aiškią lyderystės krizę, nes dalis sprendimų ar dalis komunikacijos patikėta ekspertų tarybai, dalis – sveikatos apsaugos ministrui, dalis – atskiriems ministrams, kurie vieną dieną viena šneka, o kitą dieną Vyriausybės vadovei tenka komunikuoti priešingai arba teisintis ar neigti pasakytus žodžius“, – ketvirtadienį LSDP frakcijos surengtoje spaudos konferencijoje Seime kalbėjo G. Paluckas.

„Tai sukuria neapibrėžtumo, nepasitikėjimo atmosferą, kurioje mes jau gyvename keletą pastarųjų mėnesių“, – kalbėjo socialdemokratas.

Tai sukuria neapibrėžtumo, nepasitikėjimo atmosferą, kurioje mes jau gyvename keletą pastarųjų mėnesių.

Jo teigimu, verslui taikomi valdžios reguliavimai yra diskriminaciniai, o verslui teikiama parama yra mažesnė nei kaimyninėse valstybėse. Kaip vieną iš prastos Vyriausybės komunikacijos pavyzdžių parlamentaras pateikė visuomenėje pristatytą Imuniteto paso idėją, kuri, G. Palucko nuomone, buvo netinkamai pristatyta ir paaiškinta gyventojams.

„Čia yra vienas iš pavyzdžių, kaip įmanoma įdomią idėją sukompromituoti nesugebant net paaiškinti, kaip ji bus taikoma, kokie pliusai, kokie minusai, nes išmesta į eterį ši idėja sulaukė milžiniško pasipriešinimo, ir jis yra visiškai natūralus ir suprantamas“, – tvirtino G. Paluckas, pabrėždamas, kad žmonės išsigando ir atmetė Imuniteto paso idėją dėl galimos diskriminacijos ir nepasiskiepijusių žmonių laisvių varžymo.

Tuo metu kitas Socialdemokratų frakcijos narys E. Sabutis tvirtino, kad visuomenėje neapibrėžtumą kelia nesuderinta Vyriausybės atstovų komunikacija ir skirtingų žinučių siuntimas visuomenei.

„Mes matome blaškymąsi, mes matome skirtingų žinučių nuo skirtingų valdžios pareigūnų siuntimą visuomenei ir kitiems politikams. Tai sukelia visuomenėje ir tarp mūsų labai didelį neaiškumą ir neapibrėžtumą, tai pagimdo pyktį, nepasitikėjimą, ignoravimą“, – spaudos konferencijoje teigė E. Sabutis.

Kaip vieną iš nesuderintos komunikacijos pavyzdžių socialdemokratas pateikė trečiadienį ryte ekonomikos ir inovacijų ministrės Aušrinės Armonaitės išsakytą pažadą, kad Vyriausybė leis atverti visas prekybos vietas nuo birželio 12 d., tačiau Ingridos Šimonytės vadovaujamas Ministrų Kabinetas šio pasiūlymo net nesvarstė ir jį atidėjo.

„Pavyzdžiui, prekybos atvėrimas 12 d., premjerė pasitaisė, sakė, kad „mes nesakėme, kad atversime, mes šito konkrečiai nežadėjome“, tačiau komunikacinė žinutė visuomenei buvo pasiųsta aiškiai: 12 dieną visi ruošiasi, kad bus atverta prekyba“, – kalbėjo E. Sabutis.

Rašyti komentarą
Komentarai (2)

o

kam kalbi jei nezinai ka daryt juk puikiai zinai kad vien partiju pavadinimai zmones nukrato nes tiek prisidirbe ir toliau ju vaikuciai dar didesne pekla kuria mano pasiulymas butu jungts su Sirinskiene Karbauskiu bet ne kaip socdemas o Respublikonu partijos vardu su kuria yra reali prielaida susidorojo sionistai/zydai/ nes Petraitis apie juos daug rase pa sisemes medziagos nuo DAiko tai siulymas perimk sia partija ir sunges su minimais veikejais valyk seima ir kt moralbruda is vakdlovio o veliau sukurt savo banka grazint lita sunku bus pragyvensim bet su savo zmonemis ir be svetymu komandos kas vyksta siandien tai jav globalzydu ir kt blogio jegu kova pries zmogu ;;;

Anonimui Pydarui

seimas džiaugsmas - gyventojų vargas

SUSIJUSIOS NAUJIENOS