Į Kijevą vizitą planuoja ir Seimo pirmininkė: Lietuva privalo būti aktyvi | kl.lt

Į KIJEVĄ VIZITĄ PLANUOJA IR SEIMO PIRMININKĖ: LIETUVA PRIVALO BŪTI AKTYVI

Vizitą į Kijevą planuojanti parlamento pirmininkė Viktorija Čmilytė-Nielsen sako, kad Ukrainai patiriant agresyvų Rusijos spaudimą, Lietuvos priedermė šiuo klausimu yra būti aktyviai.

„Aštrėjant situacijai Ukrainoje, siekiama atkreipti tarptautinį dėmesį ir Lietuvos priedermė yra būti aktyviems ir atkreipti dėmesį į veiksmus, į tą labai pavojingą, labai aštrią situaciją, kuri šiandien yra susidariusi Ukrainoje dėl agresyvių Rusijos veiksmų“, – LRT radijui teigė Seimo pirmininkė.

Pastarosiomis savaitėmis suaktyvėjus kovoms tarp Ukrainos kariuomenės ir prorusiškų separatistų, kontroliuojančių du rytinius šalies regionus, Kremliaus veiksmai ėmė kelti įtampą dėl rizikos kilti platesnio masto konfliktui. Rusija, Ukrainos vyriausybės duomenimis, prie savo sienos su Rytų Ukraina sutelkė daugiau kaip 40 tūkst. karių.

Vizitą šios savaitės ketvirtadienį į Kijevą jau suplanavo užsienio reikalų ministras Gabrielius Landsbergis. Pasak jo, vizitu į Ukrainą, šalia kurios pastarosiomis savaitėmis Rusija ėmė telkti karines pajėgas, siekiama solidarizuotis ir parodyti, kad Ukrainos vientisumas turi būti ginamas.

JAV prezidentas Joe Bidenas antradienį paragino Rusijos prezidentą Vladimirą Putiną slopinti didėjančią įtampą su Ukraina ir pasiūlė ateinančiais mėnesiais surengti jųdviejų susitikimą trečiojoje šalyje, siekiant aptarti visus klausimus, kylančius JAV ir Rusijai.

Rašyti komentarą
Komentarai (6)

rinkejas...

remiu...o kas del fasistu tai jau rusijoje jie seimininkauja.....saujejele nepakeiciamu nori didele sali...ten rinkimu nera jau vienas faktas prezidentas amzinu caru tanpa jau daug ka pasako....juk neveltui faktas kad diktatorius megsta tik diktatorius jau daug ka sako......

LIETUVA LENGVIAU ATSIKVĖPTŲ...

Jeigu visas seimas, vyriausybė ir Prazidentūra išvyktų "ginti" Ukrainos nacionalistų ir...tenai pasiliktų...arba kartu varytų, kaip Hitleris 1941 metais, imti Maskvos...Juk tokie visi "didvyriai"...

Babunė

Agnė neprieštarauja?
DAUGIAU KOMENTARŲ

SUSIJUSIOS NAUJIENOS