I. Šimonytė apie įsipareigojimus pedagogams: algų didinimas – pirmoje eilėje | kl.lt

I. ŠIMONYTĖ APIE ĮSIPAREIGOJIMUS PEDAGOGAMS: ALGŲ DIDINIMAS – PIRMOJE EILĖJE

Paskirtoji premjerė Ingrida Šimonytė sako, kad, nepaisant rastų skylių biudžete bei išaugusios valstybės skolos, jos vadovaujama Vyriausybė prioritetu laikys atlyginimų didinimą pedagogams.

Pirmadienį paskelbtoje I. Šimonytės Vyriausybės programoje teigiama, kad naujoji valdžia per artimiausius 4 metus sieks pedagogams, mokslo darbuotojams užtikrinti stabiliai augantį atlygį. Mokytojams 2024 metais jis turėtų siekti 130 proc. vidutinio darbo užmokesčio, akademiniams darbuotojams – ne mažiau kaip 150 procentų.

„Tai nereiškia, kad tai įvyks per vienerius metus. Nes per kadenciją, matyt, kad ekonomikos pokyčių dar taip pat bus, bet švietimas bus šios Vyriausybės prioritetas. Tai yra faktas. Ir kai kalbėsime apie tai, kaip paskirstyti pajamų prieaugį, tą, kurį duoda ekonomika, tai manau, kad švietimas eilėje visą laiką bus vienas iš pirmųjų“, – žurnalistams Seime sakė I. Šimonytė.

Mokytojams 2024 metais jis turėtų siekti 130 proc. vidutinio darbo užmokesčio, akademiniams darbuotojams – ne mažiau kaip 150 procentų.

Kartu ji pripažįsta, kad bet kokie žingsniai, siekiant didinti atlyginimus švietimo sistemos darbuotojams, bent jau artimiausiu metu būtų daromi valstybės skolos sąskaita.

„Dabar, žinoma, padėtis yra tokia kebli, ką mes kitais metais bedarytume, viskas bus daroma tik didesnės skolos sąskaita, kadangi jau dabar pagal tą projektą, kuris yra pateiktas buvusios Vyriausybės, viešųjų finansų deficitas yra 5 proc. nuo BVP“, – teigė ji.

„Ir toje sumoje nėra įskaičiuota daug dalykų, kurie, mūsų vertinimu, privalėtų būti įskaičiuoti tiek dėl COVID-19, tiek dėl kai kurių kitų dalykų. Bet ekonomikos padėtis yra tokia, kad priešingi sprendimai dabar tikrai ekonomikai nepadėtų ir COVID-19 situaciją vis tiek reikės valdyti dar kurį laiką, manau, kad kiti metai nebus paprasti nei verslui, nei žmonėms, kurie ten dirba“, – pažymėjo I. Šimonytė.

Rašyti komentarą
Komentarai (11)

earth king

o kur 13 pensija šv kalėdu senelio nešančio maiša pinigo nejaugi pamiršom, juk korona pinigines paplonino o ir uždirbti nebera paską prisidėti prie varganu dienu taip tamsiu ir trumpu valandu, ir pasaku niekas jau nebeseka kaip seniau sekdavo per programas vremia, 9 val vakaro, o te girdėdavom boso pasakas o kokie skaičiai petiletkoj nužigiavo į ateiti o dabar juk ne tokio pačio lyg tai panašumu kalbomis didina pajamas, juk nereikia daug tik viena karta imti susitvarkyti pamiršti nežadėti, niekam o taip vis per nauja pavidala viskas yra verčiama per užpakalio galo fokusa, visus ramina kaip tik subėga prie lovio nauda aiškiai matoma, pažadukai, o pensijos išmokos ponams kaip greitai padidėjo, ir nežadėjo o padarė, bastą,

Pastebėjimas

Ačiū, bet daugelis jau nebesulauksim Tamstos malonės.

JONAS

Juodas anegdotas Šimonytė didins algas jin jau didina Degutienėm garbačiauskaitėm o jus pasvajokit Tik džiaukitės kad dar spėjo valstiečiai pasirupinti tauta dar iki nauju gausim ka priėmė valstiečiai o dabar visiem po vaivorikštine ir žolės laisvai
DAUGIAU KOMENTARŲ

SUSIJUSIOS NAUJIENOS