I. Šimonytė apie tyrimą dėl performanso: ar policija bus griežta ir dėl himno išniekinimo? | kl.lt

I. ŠIMONYTĖ APIE TYRIMĄ DĖL PERFORMANSO: AR POLICIJA BUS GRIEŽTA IR DĖL HIMNO IŠNIEKINIMO?

Menininkams raginant nutraukti ikiteisminį tyrimą dėl Dainiaus Liškevičiaus videoperformanso, premjerė Ingrida Šimonytė sako, kad policija turėtų šį sprendimą labai gerai pagrįsti.

„Man dar neteko matyti paties kreipimosi teksto, tai negalėčiau pakomentuoti. Ikiteisminį tyrimą, kaip žinia, pradėjo policija, galima užduoti klausimą, ar bus lygiai taip pat griežti ir dėl himno žodžių išniekinimo kai kuriuose renginiuose – bet čia aš gal šiek tiek ironizuoju“, – pirmadienį per spaudos konferenciją sakė I. Šimonytė.

„Tiesą sakant, policija turėtų aiškintis dėl savo motyvų pradėti ikiteisminį tyrimą – aš tikrai nenorėčiau veltis į kiekvieno ikiteisminio tyrimo pagrįstumą ar nepagrįstumą. Tačiau manau, kad esame turėję tokių gana keistų patirčių praeityje, kai už iš esmės menininkų raišką atsakas būdavo ne būtinai pats adekvačiausias“, – kalbėjo ji.

Teisėsauga yra pateikusi D. Liškevičiui įtarimus dėl valstybės simbolių išniekinimo 2000 metais sukurtame videoperformanse „​Kliaksas / Restartas“, per kurį menininkas šokoladuotą veidą nusivalo į Lietuvos Trispalvę.

Po praėjusią savaitę prie Seimo vykusio mitingo socialiniuose tinkluose paplito jame padarytas vaizdo įrašas, kuriame atlikėja nemokėjo Tautiškos giesmės žodžių. Šis įrašas sukėlė plačias diskusijas, dalis žmonių piktinosi, kad taip tyčiojamasi iš valstybės himno.

Rašyti komentarą
Komentarai (33)

taip manantis

aš dėl performanso manau taip: tuo metu kai jį rodė kažkur bianalėje at trienalėje gal ir performansas kai mažai kas žino su kokiu daigtu nusišluostė tą šokoladą, bet rodyti vėliau, kad ir po dvidešimt metų yra vėliavos įžeidimas ir tik durnas menininas gali taip išsidirbinėti

>>>Tam ,,Klausimas Šimonytei''Prieš 16 valandų

Mūsų nuomonės skiriasi: jei Pavilonis taip pasielgė Tamstos nelaikomas "ne tokiu durnu", tai dar blogiau: PRIDERGĖ VIEŠUMOJE SĄMONINGAI tai, kas bjauroja supratimą apie Lietuvą. Tad kvailas tegali būti tik tas, kuris bet kokiu būdu mėgina jį pateisinti. Būkite kvailas...

SCIPAKAS.KAU.

Na jai jau uz viena nusizengima baudzia tris kartus ka ir besakyti kas toliau,gers kol neliks odos.
DAUGIAU KOMENTARŲ

SUSIJUSIOS NAUJIENOS