I. Šimonytė apie A. Verygą pakeisiančio kandidato savybes: reikia žmonių pasitikėjimo | kl.lt

I. ŠIMONYTĖ APIE A. VERYGĄ PAKEISIANČIO KANDIDATO SAVYBES: REIKIA ŽMONIŲ PASITIKĖJIMO

Dešiniųjų politinių jėgų formuojamos naujos valdančiosios daugumos lyderė Ingrida Šimonytė deklaravo pagrindines savybes, kurios bus keliamos kandidatui, pakeisiančiai dabartinį, „valstiečiams“ priklausantį sveikatos apsaugos ministrą Aurelijų Verygą. Politikės teigimu, šioms pareigoms eiti ji rinksis žmogų, ne tiek atsižvelgdama į jo turimą patirtį sveikatos sistemoje, kiek į jo sugebėjimus dirbti sudėtingose situacijose bei turimą reputaciją ir visuomenės pasitikėjimą.

„Aš tikėčiausi žmogaus, kuris gali šioje sudėtingoje situacijoje turėti visuomenės pasitikėjimą priimamais sprendimais. Man tai yra svarbiausia. Būti mediku nėra privalomas reikalavimas sveikatos apsaugos ministrui, lygiai kaip ir būti artoju nėra privalomas reikalavimas žemės ūkio ministrui ar būti pedagogu – švietimo ir mokslo ministrui. Aš manau, kad ministras turi labai aiškiai suprasti tai, kaip atrodo politinis veikimas. Gali būti pats geriausias savo srities specialistas, tačiau juk operuoti sveikatos apsaugos ministrui nereikia – jam reikia valdyti gana didelę sistemą ir suprasti tos sistemos veikimą, ten esančias problemas, mokėti bendradarbiauti su kitais sprendimų priėmėjais“, – aiškino I. Šimonytė, dar kartą pabrėždama, kad reputacija ir visuomenės pasitikėjimas bus vienos kertinių savybių renkantis asmenį, kuris ir pakeis dabartinį sveikatos apsaugos ministrą.

„Man svarbiausia, kad šiomis aplinkybėmis ministras turėtų pakankamai gerą reputaciją tam, kad žmonės galėtų pasitikėti priimamais sprendimais“, – trečiadienį Seime žurnalistams po prezidiumo posėdžio sakė I. Šimonytė.

Tėvynės sąjunga-Lietuvos krikščionys demokratai trečiadienį partijos prezidiumo posėdžio metu sutarė dėl partijos deleguojamų koalicijos formavimo derybininkų bei pagrindinių siektinų darbų.

Rašyti komentarą
Komentarai (18)

Myliu lietuva

Apie koki pasitikejima sneka.Vagiu gauja.Konservai. Aciu p.Verygai uz tikra tarnavima savo tautai.

Taigi

visazinis matulas.

apmaudu

Gerb. ministrui A. Verygai - širdingiausias ačiū už nesavanaudišką pasiaukojimą ir vidinę galią. Jei ne ambicijos, o išmintis formuotų komandą, tai nuoširdžiausiai nusilenkčiau sprendimui, kad būtų paprašytas gerb. Veryga ir toliau eiti šias kilnias pareigas (žinoma, jei Jis sutiktų...) Didesnį pasitikėjimą ir įvairiapusę kompetenciją turintį žmogų šiai sričiai - nerasite - tokio tiesiog nėra! Bešūkaujantys ir neigiantys gerb. ministro sprendimus asmenys - pasirodo, tai darė..., kad į rinkimų sąrašus patektų... Apmaudu. Jais tai tikrai niekas nepasitikės...
DAUGIAU KOMENTARŲ

SUSIJUSIOS NAUJIENOS