I. Šimonytė įvertino G. Nausėdos pasisakymą dėl Taivaniečių atstovybės: apmaudu | kl.lt

I. ŠIMONYTĖ ĮVERTINO G. NAUSĖDOS PASISAKYMĄ DĖL TAIVANIEČIŲ ATSTOVYBĖS: APMAUDU

Premjerė Ingrida Šimonytė sako, kad jai apmaudu dėl prezidento Gitano Nausėdos nuomonės, jog Užsienio reikalų ministerija padarė klaidą, leidusi Taivaniečių atstovybei pavadinime vartoti Taivano vardą.

„Man šiek tiek apmaudu, kad yra tokia situacija, bet tikiu, kad ir tokią situaciją mes išspręsime“, – trečiadienį žurnalistams Vyriausybėje sakė premjerė.

Detaliau vertinti prezidento Gitano Nausėdos pasisakymų ministrė pirmininkė nesiėmė.

„Vertinti nenorėčiau, nes jūs, matyt, ir patys matėte ne vieną prezidento pareiškimą, kuris buvo padarytas ir Lietuvos, ir tarptautinėje žiniasklaidoje, ne vieną interviu, kuris buvo duotas nuo to laikotarpio, kai buvo paskelbtas jau oficialus Užsienio reikalų ministerijos pranešimas apie tai, kad atstovybę ketinama atidaryti ir būtent tokiu vardu“, – teigė I. Šimonytė.

ELTA primena, kad prezidentas antradienį teigė, kad su juo nebuvo suderintas atstovybės pavadinimas, tačiau G. Landsbergis kiek anksčiau trečiadienį tvirtino, jog Taivaniečių atstovybės įkūrimo veiksmai buvo intensyviai koordinuojami.

Lietuvai leidus šalyje veikti Taivaniečių atstovybei, paaštrėjo Vilniaus ir Pekino santykiai. Kinija teigia, kad sprendimas pavadinti atstovybę „taivaniečių“ vardu rodo Taivano mėginimus veikti kaip nepriklausomai valstybei, o tai, komunistinės valstybės atstovų įsitikinimu, prieštarauja „Vienos Kinijos“ politikai. Dėl jai neįtinkančio atstovybės pavadinimo Kinija ėmė Lietuvai taikyti ekonominio ir politinio spaudimo priemones.

Prezidentas, antradienį kritiškai vertindamas Gabrieliaus Landsbergio ministerijos priimtus sprendimus Kinijos ir Taivano atžvilgiu, taip pat teigė, kad už šalies užsienio politiką atsakingi asmenys Vyriausybėje nevertina priimamų sprendimų pasekmių ir kartais primena tik „sėdinčius sėdmaišyje“.

Rašyti komentarą
Komentarai (11)

Valdas

Nauseda yra smirdzius. Jis yra tipinis homosovietikas homofobas.

onute

GIRDIT JAM APMAUDU NU TIESIOG APMAUDU NABAGAS NET KENČIA KAIP APMAUDU

kauniete

Tiesiog unisonu su čmil piš nuosėda gieda ragina jiem ju draugui ir ju broliam ukram atiduokit lietuvei pinigus vistiek greit stipsit mūms nerūpit DUOKIT PINIGU o mes amerikei pranešim kaip mes daug duodam pinigėliu tik ne iš savo kišenės ar ne valdžiuke
DAUGIAU KOMENTARŲ

SUSIJUSIOS NAUJIENOS