I. Šimonytė nesutinka su Kinijos kaltinimais: mes laikomės sutarties | kl.lt

I. ŠIMONYTĖ NESUTINKA SU KINIJOS KALTINIMAIS: MES LAIKOMĖS SUTARTIES

Premjerė Ingrida Šimonytė pažymi, kad priešingai nei teigia diplomatinį ir ekonominį spaudimą Lietuvai taikanti Kinija, Vilnius, net ir atidaręs Taivaniečių atstovybę, toliau laikosi susitarimo dėl „vienos Kinijos“ principo.

„Mes manome, kad mes laikomės sutarties. Sutartis galioja, niekas nekeičia pozicijos dėl sutarties“, – ketvirtadienį Seime žurnalistams sakė premjerė.

Kinija trečiadienį paskelbė, kad Vilniuje atidarytos Taivaniečių atstovybės pavadinimas yra klaida, kurią Lietuva turėtų ištaisyti. Kaip trečiadienį teigė Kinijos ambasados Lietuvoje laikinasis reikalų patikėtinis Qu Baihua, atidarius atstovybę Taivaniečių pavadinimu buvo pažeistas „vienos Kinijos“ principas.

Mes manome, kad mes laikomės sutarties. Sutartis galioja, niekas nekeičia pozicijos dėl sutarties.

ELTA primena, kad Vilniuje ketvirtadienį oficialiai atidaryta Taivaniečių atstovybė Lietuvoje. Lietuvos sprendimas leisti atidaryti atstovybę, kurios oficialiame pavadinime yra žodis „Taivanas“, įsiutino komunistinę Kiniją, kuri Taivaną laiko maištaujančia savo provincija.

Pekinas kitų valstybių veiksmus, kurie faktiškai ar simboliškai stiprina Taivano nepriklausomybę, laiko kišimusi į Kinijos vidaus reikalus ir prieštaravimu „Vienos Kinijos principui“.

Protestuodama dėl Taivano Vilniuje įsteigtos atstovybės, Kinijos užsienio reikalų ministerija oficialiai pakeitė diplomatinių santykių su Lietuva lygį – nuo ambasadoriaus iki laikinojo reikalų patikėtinio.

Pekinas teigia, kad Lietuva „atsisakė savo politinio įsipareigojimo, prisiimto užmezgant diplomatinius santykius“ su Kinija.

Rašyti komentarą
Komentarai (7)

Buvies Lietuvis

Yra tokiu Vaiku Kure Nesupranta,kai kuriu kalbu????

Durnius

Durnių įjungti Šimonytė puikiai sugeba. Tik liūniausia, kad durnele liks visam laikui. Tai nekenkia grožiui, bet turėtų būti gėda.

ši SENMERGĖ įsikibusi į OŽIO ragus,

bando išsilaikyti KONSERVATORIŲ t v a r t e ir kuo labiau n u a l i n t i Lietuvą
DAUGIAU KOMENTARŲ

SUSIJUSIOS NAUJIENOS