I. Šimonytė tikina, kad nėra įsikabinusi į dabartinės Vyriausybės sudėtį | kl.lt

I. ŠIMONYTĖ TIKINA, KAD NĖRA ĮSIKABINUSI Į DABARTINĖS VYRIAUSYBĖS SUDĖTĮ

Nors premjerė Ingrida Šimonytė tikina, kad nėra įsikabinusi į savo vadovaujamos Vyriausybės sudėtį, opozicinės partijos „Vardan Lietuvos“ lyderio Sauliaus Skvernelio pasiūlymo pakeisti kuo greičiau bent šešis ministrų kabineto narius rimtu ir argumentuotu nelaiko. Jos teigimu, ministrų keitimas vien tik dėl keitimo nėra protingas sprendimas.

„Aš kiek atsimenu Saulius Skvernelis pirmus savo ministrus pakeitė berods antrų metų pabaigoje. Taip gana visiems netikėtai ir nelabai aišku kokiais kriterijais remiantis. Tai man atrodo, kad visada yra lengviausia pasakyti ką darytum kito žmogaus vietoje. Bet mano pozicija yra ne laikytis už ministrų, o nekeisti dalykų vien dėl keitimo“, – LRT radijui ketvirtadienį sakė I. Šimonytė.

Ji pažymėjo, kad jos vadovaujamo ministrų kabineto nariai jau spėjo įsigilinti į jų prerogatyvoje esančius darbus.

Tai man atrodo, kad visada yra lengviausia pasakyti ką darytum kito žmogaus vietoje. Bet mano pozicija yra ne laikytis už ministrų, o nekeisti dalykų vien dėl keitimo.

„Todėl ir esu konservatorė, kad nesu žmogus, kuris keistų tik tam, kad keistų ir ypač dabar, kai žmonės jau dirba dvejus metus. Jie tikrai yra įsivažiavę į programos vykdymą ir institucijų darbą įsitinklinę“, – pažymėjo I. Šimonytė.

Visgi premjerė akcentavo, kad ji nėra įsikabinusi į nuo pat valdančiosios daugumos darbo pradžios nesikeitusią Vyriausybės sudėtį.

„Keitimas vien dėl keitimo, dėl to, kad kaip kažkas sakė, reikia kraują pavarinėti, mano nuomone, nėra būtinai pats protingiausias sprendimas. Tačiau tai nereiškia, kad kažkaip akmenyje yra įkalti žmonės, kurie užima tam tikras pozicijas įskaitant ir mane pačią“, – sakė premjerė.

„Yra aplinkybės, kada tokius sprendimus reikia priimti ir yra aplinkybės, kai tokie sprendimai galbūt kažkam atrodo tinkami, o man neatrodo būtini“, – apibendrino I. Šimonytė.

Jau kone metus apie būtinybę atnaujinti I. Šimonytės Vyriausybės sudėtį kalbantis ekspremjeras S. Skvernelis trečiadienį portalui Delfi pareiškė, kad reikėtų atsisveikinti bent su šešiais ministrais ir pakeisti juos naujais.

Rašyti komentarą
Komentarai (7)

velniop

Eik su visa savo bobausybe į politinę nebūtį!

Laukiame

Butina kuo skubiau pakeisti energetikos ministraD.kreivi, ,zemes ukio ministra ,aplinkos apsaugos ministra,padeti tai padaryti turetu ponas Prezidentas ir nelaukiant nieko,ojei turetu sazines ir patys pasitrauktu ...

nesuvikia , jog VELTĖDŽIAI " ministrai" į s i k a b i n ę į

pastumdėlę SENMERGĘ - kuri s k ę s t a kartu su konservatorių CHUNTOS "ministrais." .
DAUGIAU KOMENTARŲ

SUSIJUSIOS NAUJIENOS