I. Šimonytė tikisi, kad Ministrų Kabinetas rudens iššūkiams pasiruoš geriau nei buvusi Vyriausybė | kl.lt

I. ŠIMONYTĖ TIKISI, KAD MINISTRŲ KABINETAS RUDENS IŠŠŪKIAMS PASIRUOŠ GERIAU NEI BUVUSI VYRIAUSYBĖ

Premjerė Ingrida Šimonytė tikisi, kad jos vadovaujamas Ministrų Kabinetas galimiems COVID-19 iššūkiams artimiausią rudenį pasiruoš geriau, nei tą padarė Sauliaus Skvernelio Vyriausybė prieš beveik metus.

„Tikiuosi, kad, koks ruduo bebūtų, turėsime geresnį pasiruošimą, negu praėjusią vasarą pavyko pasiekti buvusiai Vyriausybei“, – po Vyriausybės posėdžio trečiadienį sakė premjerė.

S. Skvernelio Vyriausybė nemažai kritikos iš dabartinių valdančiųjų sulaukė, nes rinkiminiu laikotarpiu nesiėmė ryžtingesnių sprendimų, reaguojant į augančius užsikrėtimų COVID-19 mastus.

Ragina ruoštis naujam skiepijimo ciklui

Trečiadienį kalbėdama apie savo vedamos Vyriausybės tolesnius planus kovojant su pandemija, I. Šimonytė akcentavo, kad yra ypač svarbu nusibrėžti strategiją, kaip visuomenė bus skiepijama ateityje.

„Manau, kad pagrindinis uždavinys yra (...) tiesiog nusibrėžti strategiją ir ne tiek daug laiko skirti diskusijoms, kiek kvadratų turi būti kirpykloje ar kitoje paslaugų bei prekybos vietoje, kiek sutarti, kokio tikslo mes norime pasiekti vakcinavimu ir kaip pasiruošti rudeniui ir naujam vakcinavimo ciklui“, – sakė I. Šimonytė.

Pasak jos, labai svarbu jau dabar kalbėti apie tai, kokia bus vakcinų įsigijimo strategija ateinantiems metams.

„Kokia turėtų būti (vakcinų – ELTA) diversifikacija, kokie įsigijimai būtų ekspertų rekomenduojami“, – teigė I. Šimonytė.

Nesistebi, kodėl iš tarybų pasitraukė ekspertai

Pasak jos, šiuo metu tolesnė vakcinavimo strategija yra vienas pagrindinių klausimų, kuris užduodamas ir ekspertų, veikiančių prie Vyriausybės sudarytos tarybos, gretose.

Ministrė pirmininkė pažymėjo, kad ekspertams, dirbantiems tiek prie Vyriausybės, tiek prie Prezidentūros, teko didelis darbo krūvis. Todėl, tikino premjerė, nieko nuostabaus, kad dalis jų pasitraukė.

„Manau, kad niekas iš mūsų, įskaitant ir pačius ekspertus, nesitikėjo, kad ekspertų tarybai teks dirbti taip ilgai ir taip daug (...). Jei nebūtume susidūrę su trečiąja banga, tai šiandien spręstume tiesiog vakcinavimo uždavinius, ir situacija atrodytų kitaip. Tačiau, kaip ir daugelis šalių, Lietuva susidūrė su trečiąja banga, ir lieka klausimas, kokio aukščio ji bus“, – po Vyriausybės posėdžio trečiadienį sakė premjerė.

Pasak jos, natūralu, kad prie Vyriausybės veikiančią ekspertų tarybą paliko vienas iš jos narių duomenų mokslininkas Vytautas Zemlys-Balevičius. Pastarasis šeštadienį pranešė, kad traukiasi tiek iš prie Vyriausybės sudarytos patariamosios ekspertų tarybos pasiūlymams dėl COVID-19 valdymo, tiek iš prie Prezidentūros sudarytos sveikatos ekspertų tarybos.

„Ekspertams yra sudėtinga aukoti daug asmeninio laiko ir to laiko, kuris lieka nuo pagrindinio darbo“, – sakė premjerė.

„Natūralu, kad ateina kažkoks taškas, kai žmonėms ima konfliktuoti darbo ar kiti įsipareigojimai su šia visuomenine veikla“, – pridūrė I. Šimonytė. 

Rašyti komentarą
Komentarai (9)

Jonas Lietuvis

Dirbame tai mes , Lietuvos žmonės . Ministrų darbas yra reguliuoti eismą , kad darbas vyktų sklandžiai. Tad tas dalykas atkreiptinas komentatoriams ,kurie gulėdami ant lovos , laukia dangaus manos. Bet gal geriau gulėti ,nei lakstyti su koronos užkratu. O pasaulyje situacija grėsminga. Prasideda koronės šokis Indijoje . Netgi tokioje Ispanijoje , turizmo atsigavimo galima tikėtis po poros metų. Tad džiaukimės tą ką turime, sunkumai laukia dar ateityje.

Joris

Laikas žianytis,tai ir mąstymas pasikeis.....

jo

tikrai Šimonytei niekada nepasiekti verksnelio laimėjimų-4000 užsikrėtusių,40 mirčių kasdien ir 800 nuslėptų mirčių vien tik per lapkritį ir gruodį
DAUGIAU KOMENTARŲ

SUSIJUSIOS NAUJIENOS