Įvertino H. Kissingerio siūlymą Ukrainai: tai noras dalyvauti perbraižant Europos sienas | kl.lt

ĮVERTINO H. KISSINGERIO SIŪLYMĄ UKRAINAI: TAI NORAS DALYVAUTI PERBRAIŽANT EUROPOS SIENAS

Prezidento vyriausioji patarėja Asta Skaisgirytė tvirtina, kad Europos Sąjungos diplomatiniuose kuluaruose buvusio JAV valstybės sekretoriaus Henry Kissingerio pasiūlymas atriekti ir Rusijai atiduoti dalį Ukrainos teritorijos vardan taikos nėra tapęs norma.

„Aš nesutikčiau, kad tai yra norma. Tai yra cinizmas, tai yra moralinių principų neturėjimas, tai yra noras dalyvauti perbraižant Europos sienas. O perbraižyti sienas jėga yra visiškai nepriimtina“, – „Žinių radijui“ antradienį sakė A. Skaisgirytė.

Patarėjos teigimu, Europos Sąjungos formate ne tik Baltijos valstybės ar Lenkija akcentuoja, kad karo užbaigimui Ukrainoje yra būtinas visiškas Rusijos kariuomenės pasitraukimas.

Tai yra cinizmas, tai yra moralinių principų neturėjimas, tai yra noras dalyvauti perbraižant Europos sienas.

„Visokiuose potencialiuose scenarijuose kalbama apie tai, kokiomis sąlygomis galėtų būti pasiekta taika. Čia svarbu paminėti, kad ne tik Lietuva, ne tik Baltijos šalys ar Lenkija sako, kad taikos bet kokiomis sąlygomis nereikia. Sąlygos taikai turi būti Rusijos pasitraukimas iš Ukrainos. Tada gali būti taika. O taika Rusijai užgrobiant dalį Ukrainos teritorijos ir ten įgyvendinant okupacinę politiką – tai nėra ta taika, kurios Europa norėtų. Nes tada, visi supranta, kad Rusija tik būtų paskatinta toliau vykdyti savo agresyvią politiką ir po kiek laiko, sustiprėjus po šio karinio epizodo, galbūt inicijuoti naujus karinius veiksmus“, – pažymėjo A. Skaisgirytė.

ELTA primena, kad buvęs JAV valstybės sekretorius H. Kissingeris mano, kad Ukraina turi sėsti prie derybų stalo su Rusija, net jei iš jos bus pareikalauta nuolaidų. H. Kissingeris ėjo JAV valstybės sekretoriaus pareigas 1973-1977 metais.

Gairės: Asta Skaisgirytė, karas Ukrainoje, Henry Kissingeris
Rašyti komentarą
Komentarai (0)

SUSIJUSIOS NAUJIENOS