J. Olekas nepatenkintas: urėdas uždirba triskart daugiau nei Seimo narys | kl.lt

J. OLEKAS NEPATENKINTAS: URĖDAS UŽDIRBA TRISKART DAUGIAU NEI SEIMO NARYS

Socialdemokratas Juozas Olekas žeria kaltinimus premjerui ir Vyriausybei dėl netinkamai atliekamos miškų reformos. Pasak J. Oleko, nerimą kelia tai, kad nepagrįstai buvo išpūsti vadovų atlyginimai.

Politikas pabrėžė, kad vienas iš esminių miškų reformos stimulų buvo tai, kad ją atlikus padidės miške dirbančių girininkų ir eigulių atlyginimai.

„Bet uždavus klausimą aplinkos ministrui, kiek uždirba Zarasų girininkas prieš reformą bei po jos, atsakymas netenkina“, - aiškino politikas, akcentuodamas, kad šiuo metu girininkas uždirba tiek pat, kiek uždirbo iki reformos - 765 eurus, o generalinio urėdo atlyginimas pakilo iki 7870 eurų, kai iki reformos jo alga siekė 2679.

Ar padarėme paramą miške dirbantiems žmonėms, apie ką mes kalbėjome, ar ponuliui, sėdinčiam Vilniuje, pridėjome triskart daugiau nei Seimo nariui.

J. Olekas iš pateiktos aplinkos ministro informacijos darė išvadą, kad miškų reformos imamasi nuo vadovų atlyginimų „išpūtimo“.

„Ar padarėme paramą miške dirbantiems žmonėms, apie ką mes kalbėjome, ar ponuliui, sėdinčiam Vilniuje, pridėjome triskart daugiau nei Seimo nariui, ar dešimt kartų daugiau negu girininkui, dirbančiam miške“, - klausė J. Olekas.

Sausio viduryje įregistruota Valstybinių miškų urėdija buvo sujungtos visos 42 šalies urėdijos. Urėdijas per ateinančius metus turėtų pakeisti 26 regioniniai padaliniai. Planuojama, kad po pertvarkos ir sukūrus naują įmonę kasmet bus sutaupoma apie 10 mln. eurų.

Rašyti komentarą
Komentarai (17)

Justas

Gerbiamas Oleka galėtų auksinius šaukštus sukišti geriems miško sargams į geras vietas. Vagių šaika.

tautos skurdintojau OLEKAI,

už tautos NUSKURDINIMĄ---turėtum graužti nuogą kaulą,--žinok, kad toks laikas sparčiai ARTĖJA

Suvalkietis

Už sėdėjimą Seime atlyginimą reikėtų 'didinti'
DAUGIAU KOMENTARŲ

SUSIJUSIOS NAUJIENOS