„Judex“ savininkas teigė neprašęs P. Gražulio rūpintis įmonės bėdomis dėl listerijos | kl.lt

„JUDEX“ SAVININKAS TEIGĖ NEPRAŠĘS P. GRAŽULIO RŪPINTIS ĮMONĖS BĖDOMIS DĖL LISTERIJOS

Šaldyto maisto gamybos įmonės „Judex“ steigėjas ir vienintelis akcininkas Sigitas Mačiulis teigia prieš šešerius metus neprašęs Seimo nario Petro Gražulio padėti spręsti problemų, kilusių dėl „Judex“ produkcijos Rusijoje ir Lietuvoje.

„Ne“, – ketvirtadienį per Vilniaus apygardos teismo posėdį sakė liudytojas, paklaustas, ar prašė P. Gražulio išspręsti „Judex“ problemas.

Jis tvirtino įmonės veikloje dalyvaujantis mažai, nors svarbesniais klausimais prašantis politiko patarimo.

S. Mačiulio teigimu, P. Gražulis yra jo draugas, jam patyrus pirmąjį infarktą padėtis „Judex“ buvusi labai bloga, jis ketinęs uždaryti ar parduoti įmonę, tačiau jį ligoninėje aplankęs P. Gražulis atkalbėjo.

Pasak „Judex“ savininko, politikas pažadėjo jam padėti, ir ėmė kontroliuoti įmonės veiklą.

„Sakau, Petrai, aš tau perrašau dalį akcijų, jis griežtai atsisakė, net supyko“, – tvirtino S. Mačiulis.

„Tas buvo seniai, tikrai dar iki tų visų listerijų“, – pridūrė jis.

S. Mačiulis teigė, kad P. Gražulis niekada „Judex“ nedirbo, akcijų neturėjo, atlyginimo negaudavo.

„Jam tikrai skambindavo daug verslininkų, prašydavo patarimų, pagalbos, dailininkai skambindavo dėl parodų organizavimo. Petras tikrai padėdavo, kiek galėjo, niekada neatsisakydavo“, – pasakojo liudytojas.

Petras mokėdavo ir pasiderėti į mūsų pusę.

Jis sakė pats visuomet pasikonsultuodavęs su parlamentaru dėl brangių investicijų, pavyzdžiui, naujos įrangos pirkimo.

„Petras mokėdavo ir pasiderėti į mūsų pusę“, – teigė liudytojas.

Paklaustas, ar tai P. Gražulis nusprendė, kad įmonei reikia automobilio „Lexus“, S. Mačiulis paneigė. Jis teigė pats nusprendęs, kad „Judex“ reikia mašinos reprezentacijai, o kadangi ji naudota retai, pasiūlęs ir P. Gražuliui ja naudotis.

„Šita mašina nebuvo ištisai užkrauta. Lietuvoje mes labai retai ją naudodavome. Pasiūliau Petrui, kad tu nepirk naujos mašinos, imk šitą važinėti“, – pasakojo verslininkas.

Teisėjai Daivai Kazlauskienei atkreipus dėmesį, kad „Judex“ komercijos direktorė Patricija Pachomovaitė gana dažnai vykdavo į užsienį, tad kažin, ar buvo patogu iš užimto Seimo nario kartais net dukart per savaitę prašyti mašinos, S. Mačiulis teigė nieko negalįs apie tai pasakyti.

„Nieko negaliu pasakyti, nežinau“, – sakė jis.

S. Mačiulis prisipažino, kad apie įmonės reikalus, kilusias problemas jis nelabai būdavo informuojamas.

Verslininkas sakė nežinojęs, kad „Judex“ turėjo bėdų dėl žuvies fasavimo, nes etiketėje nebuvo nurodyti alergenai, jam iškart nepranešta ir apie iš Rusijos gautus raštus dėl bendrovės produkcijoje aptiktų listerijos bakterijų, dėl rastų nenurodytų medžiagų.

„Kadangi esu akcininkas, turėčiau domėtis įmonės veikla, tačiau turiu sveikatos problemų, todėl tenka pasitikėti direktoriumi“, – dar atliekant ikiteisminį tyrimą sakė S. Mačiulis.

Ketvirtadienį paskelbti Seimo nario P. Gražulio pokalbiai telefonu su Lietuvos ir Rusijos veterinarijos įstaigų pareigūnas atskleidė, kad politikas gerai išmanė „Judex“ reikalus ir kilusius įvairius klausimus sprendė nuolat.

S. Mačiulis nežinojo, kad „Judex“ kurį laiką buvo įdarbinta Londone gyvenanti P. Gražulio duktė Gabrielė.

Įmonės akcininkas sakė nieko nežinojęs ir apie į P. Pachomovaitės sąskaitą Seimo nario prašymu pervedamus pinigus.

„Nežinau, niekas nederino. (...) Skaitau, kad tai labai smulkmena įmonės veikloje, ir aš tokių dalykų nesprendžiu“, – tvirtino jis.

Teisėją taip pat sudomino buvęs „Judex“ pavadinimas – „Gražuma“.

S. Mačiulis tvirtino buvęs jos savininkas, o bendrovė taip pavadinta pokštaujant.

„Juoką padarėm ir viskas“, – tvirtino liudytojas.

Generalinė prokuratūra kaltina P. Gražulį nuo 2015 metų gegužės iki 2017 metų vasario piktnaudžiavus Seimo nario padėtimi, dėl ko žalos patyrė valstybė.

Bylos duomenimis, parlamentaras iš privačios bendrovės „Judex“ galbūt siekė gauti ir gaudavo turtinę naudą veikdamas šios bendrovės interesais bei neleistinai kišdamasis į kitų valstybės tarnautojų Lietuvoje ir Rusijoje veiklą. Taip pat jis, anot kaltintojų, siūlė Rusijos pareigūnams duoti pinigų, prašydamas neteisėtai veikti nurodytos bendrovės interesais.

Į Rusiją eksportuojamoje „Judex“ šaldyto maisto produkcijoje Rusijos pareigūnai 2015 metais aptiko listerijos bakterijų.

Kaltinamajame akte rašoma, kad Seimo narys padėjo tvarkyti bendrovei „Judex“ su tuo susijusias problemas: ne kartą skambino Lietuvos ir Rusijos pareigūnams, ragino duoti kyšius, prašė pažeisti galiojančias tvarkas.

Seimo narys kaltę kategoriškai neigia.

Rašyti komentarą
Komentarai (6)

kaunietis

Gražulis jau ne savininkas?.. Ajajai, koks biednas...

atsibodo

taigi "Grazuolis"yra sav ,taip pat kaip ir jo dukros parduotuves ,kuriu "grozybiu niekas neperka ,prosivoge yra trim kartom i prieky ,

Jų yra nemažai seime ir vyriausybėje.

Ne jis vienas taip padidina lėšas gerindamas savo finansine padėti .Tegul STT ir FNTT patikrina visus seimūnus ir vyriausybės narius po kokių 2 metų atlikus pareigas .Pamatys kiek turtingų atsirado giminaičių ,žmonų ir vyrų.
DAUGIAU KOMENTARŲ

SUSIJUSIOS NAUJIENOS