Komisija dėl imuniteto naikinimo V. Gapšio posėdyje nesulaukė | kl.lt

KOMISIJA DĖL IMUNITETO NAIKINIMO V. GAPŠIO POSĖDYJE NESULAUKĖ

Seimo laikinoji tyrimo komisija, nagrinėjanti generalinio prokuroro prašymą dėl Seimo nario Vytauto Gapšio imuniteto panaikinimo, trečiadienį tik patvirtino darbo reglamentą, bet klausimo svarstyti nepradėjo.

„Darbiečio“ V. Gapšio prašymu, jo ir prokuroro informacijos išklausymas nukeltas į penktadienį.

V. Gapšys teigė trečiadienį negalįs dalyvauti komisijos posėdyje, nes tuo pačiu metu vyksta Darbo partijos frakcijos susitikimas su paskirtąja premjere Ingrida Šimonyte dėl naujosios Vyriausybės programos.

Parlamentaras teigė turįs išklausyti jos atsakymus ir parengti išvadą dėl pačios programos. Jis prašė laikinosios komisijos posėdį perkelti į gruodžio 16 dieną.

Tačiau komisija nutarė jį ir prokurorą Justą Laucių išklausyti penktadienį.

Naikinti „darbiečio“ V. Gapšio teisinę neliečiamybę prašoma, kad Vilniaus apygardos teismas toliau galėtų nagrinėti politinės korupcijos bylą.

Politikas kaltinamas prekyba poveikiu ir kyšininkavimu vadinamojoje „MG Baltic“ korupcijos byloje.

Šioje byloje yra epizodas, kai buvęs koncerno „MG Baltic“ viceprezidentas Raimondas Kurlianskis, įtariama, 2015–2016 metais iš viso davė 27,1 tūkst. eurų vertės kyšius tuometiniam Seimo nariui V. Gapšiui.

Teisėsauga teigia, kad už dalį šios sumos padarytos nuolaidos transliuojant Darbo partijos reklamą per koncernui priklausančias televizijas, kita dalis lėšų užmaskuota kaip parama viešajai įstaigai. Už tai esą V. Gapšys siekė paveikti Darbo partijos narius, valstybės pareigūnus, „Lietuvos geležinkelių“ valdybą, kad jie veiktų koncerno interesais.

Laikinoji komisija turi pateikti išvadą, ar tenkinti prokuroro prašymą dėl Seimo nario  imuniteto panaikinimo. Galutinį sprendimą šiuo klausimu priims parlamentas.

Kad būtų panaikinta Seimo nario neliečiamybė, už tai turi balsuoti ne mažiau kaip 71 parlamentaras.

Rašyti komentarą
Komentarai (0)

SUSIJUSIOS NAUJIENOS