L. Linkevičius: dėl permainų Rusijoje visų nuomonė vienoda | kl.lt

L. LINKEVIČIUS: DĖL PERMAINŲ RUSIJOJE VISŲ NUOMONĖ VIENODA

Baigėsi kasmetinis Užsienio reikalų ministerijos organizuojamas saugumo politikos ekspertų „Sniego susitikimas“. Lietuvos ir užsienio saugumo politikos ekspertai tryliktą kartą Trakų rajone rinkosi aptarti svarbiausių iššūkių transatlantinei bendruomenei.

„Transatlantiniai santykiai, Rusija, Kinija, Artimieji Rytai, Irano-Irako situacija, hibridinės grėsmės tampa vis dažniau diskutuojama tema. Ir Lietuva bei kitos Baltijos šalys turi čia ką pasakyti“, – žurnalistams po susitikimo sakė užsienio reikalų ministras Linas Linkevičius.

Ministras pabrėžė, kad šiais metais ekspertų diskusijose didelis dėmesys skirtas tiek Rusijai, tiek Irano klausimui, tiek kylančioms hibridinėms grėsmėms.

Vyriausybės atsistatydinimas Rusijoje, teigė jis, taip pat susilaukė ekspertų dėmesio.

„Visų nuomonė yra tokia, kad vargu ar reikėtų tikėtis kažkokių ypatingų permainų“, – pabrėžė jis.

L. Linkevičius planuojamus pasikeitimus Rusijos konstitucinėje sistemoje apibendrino pasitelkdamas vieno ryškiausių Rusijos opozicijos veikėjų Gario Kasparovo išsakytą mintį.

Visų nuomonė yra tokia, kad vargu ar reikėtų tikėtis kažkokių ypatingų permainų.

„Šachmatai turi labai aiškias taisykles, jos yra vienodos ir nesikeičia, tačiau žaidimo pabaigos niekada negali žinoti. O Rusijoje visi žino, kuo baigsis žaidimas, nepaisant nuolatos besikeičiančių taisyklių“, – apibendrindamas ekspertų susitikimą žurnalistams sakė L. Linkevičius.

„Todėl Vyriausybės pasikeitimas (Rusijoje – ELTA) ir krūvių perdalinimai parlamento labui... vargu ar jau dabar galima daryti kažkokias apibendrinančias išvadas... matyt, reikia palaukti, kokie bus pokyčiai politikoje“, – pridūrė ministras.

„Sniego susitikime“ dalyvavo Latvijos vicepremjeras ir gynybos ministras Artis Pabrikas, Lenkijos, Slovakijos užsienio reikalų ministrai Jacekas Czaputowiczius ir Miroslavas Lajčákas, JAV valstybės ir gynybos sekretorių asistentai Philipas Reekeris ir Victorino Mercado, daugiau nei 100 aukšto rango diplomatų, patarėjų, parlamentarų, analitinių ir tyrimo centrų tarptautinės ir saugumo politikos ekspertų iš maždaug 15 šalių, NATO ir ES institucijų.

„Sniego susitikimas“ organizuojamas kasmet sausio mėnesį nuo 2008 metų.

Rašyti komentarą
Komentarai (12)

SUSTATE PINDOSAI VASALAMS ZADANIJA

Baltijos pudeliai tures ir toliau skalyti ant meskos. Tokia jau dalia daluze

VYTAUTAS

visų nuomonė,kad tu parsidavęs komsorgas.Kur riebesnis kasnis,ten tavo stora subinė.

Anonimas

Rusija yra labai broliška šalis.Ir turi aukso. Štai 1936 suteikė brolišką pagalbą Ispanijos respublikonams. Ta proga ispanai atidavė aukso atsargas ,460 tonų. Iki šiolei Rusija saugo tą brolišką auksą už brolišką pagalbą , ir niekam neatiduos, netgi ispanams. Brolius lietuvius išmokė skaniai valgyti lašinius Salecharde ir branginti Tėvynę kalint šiaurės konclageriuose ar emigracijoje. O štai nepatenkintus brolius rusus , ko gero pirmieji pasaulyje pavaišino iprito dujomis , Tambove , kai šie sukilo saugodami savo duoną nuo nepakeliamų bolševikų rekvizicijų. Tad ruso netapatinkite su Rusija , jis irgi žmogus , beraščiai ir begalviai komentatoriai. O tą brolybės sėklą barsto raudonieji vorai iš Kremliaus , pučia komunizmo virusą po pasaulį , tą faktą čia ir patvirtina komentarai.
DAUGIAU KOMENTARŲ

SUSIJUSIOS NAUJIENOS