Laisvės partiją nustebino Seimo pirmininkės pareiškimas dėl galimybių paso | kl.lt

LAISVĖS PARTIJĄ NUSTEBINO SEIMO PIRMININKĖS PAREIŠKIMAS DĖL GALIMYBIŲ PASO

Seimo pirmininkės pavaduotojas, Laisvės frakcijos narys Vytautas Mitalas mano, kad parlamento vadovės išsakytos abejonės dėl galimybių paso yra tam tikras koalicijos partnerių bandymas tapti labiau matomais pandemijos valdymo fone.

„Galbūt Liberalų sąjūdžio kolegos irgi nori prisidėti vienokiomis ar kitokiomis mintimis prie pandemijos valdymo diskusijos. Kol kas ne iki galo rado tinkamiausią formą tai padaryti ir būtent tokiais pareiškimais bando atliepti savo bendruomenėje išsakytus poreikius“, – Eltai teigė V. Mitalas, pažymėdamas, kad iš trijų koalicijoje esančių partijų, dvi iš jų – Tėvynės sąjunga-Lietuvos krikščionys demokratai ir Laisvės partija – yra ryškiai pastebimos kovoje su koronavirusu, o neva blankiau matomas Liberalų sąjūdis taip pat jaučia poreikį dalyvauti kovos su pandemija procese.  

„Aš į dūšią koalicijos partneriams neįlįsiu, bet aš suprantu, kad toks noras atsiranda dėl pakilusio poreikio dalyvauti pandemijos valdymo diskusijoje. Mes matome iš koalicijos konservatorių premjerę ir sveikatos apsaugos ministrą, kurie aktyviai dėlioja pandemijos valdymo planus. Mes matome Laisvės partiją, Aušrinę Armonaitę, kuri kalba apie verslo sąlygų laisvinimą“, – teigė Seimo pirmininkės pavaduotojas.

Parlamento vadovė Viktorija Čmilytė-Nielsen pirmadienį ryte savo feisbuke paskelbė įrašą, kuriame išsakė abejones dėl Vyriausybėje jau beveik parengto galimybių paso reikalingumo, o Liberalų sąjūdžio frakcijos seniūnas Eugenijus Gentvilas kalbėjo, kad koalicijos partneriai nebuvo supažindinami su Vyriausybėje rengiamu dokumentu.

„Paaiškėjus, kad jau birželį ES gali turėti vadinamąjį Imuniteto pasą, darosi akivaizdu, kad mums nebėra tikslo skubinti lietuviško atitikmens“, – pirmadienį ryte teigė V. Čmilytė-Nielsen.

Turiu pripažinti, kad šiek tiek nustebino. Nedramatizuoju, kad dėl galimybių paso verda diskusijos, bet joms yra tam tikras laikas ir tam tikra vieta.

Toks Liberalų sąjūdžio pirmininkės pareiškimas nustebino ne tik galimybių pasą rengiančios Ekonomikos ir inovacijų ministerijos vadovę Aušrinę Armonaitę, bet ir su Seimo pirmininke parlamento rūmuose kur kas dažniau susitinkantį jos pavaduotoją V. Mitalą. Pats parlamentaras tikina, kad diskusijos dėl šios idėjos vyksta jau kurį laiką, todėl jeigu koalicijos partneriai iš tiesų turėjo kritinių pastabų dėl šio dokumento, jie tikrai galėjo jas išsakyti ne socialiniuose tinkluose, o susitikimuose su vykdomosios valdžios atstovais.  

„Turiu pripažinti, kad šiek tiek nustebino. Nedramatizuoju, kad dėl galimybių paso verda diskusijos, bet joms yra tam tikras laikas ir tam tikra vieta, ir tam tikras turinys galėtų rastis, dėl kurio mes abejojame ir diskutuojame. Ši idėja nėra nauja, Laisvės partija ir Aušrinė Armonaitė aktyviai advokatavo, Vyriausybės kanceliarija su premjerės žinia taip pat dirbo tam, kad pasiruoštų visas technines ir teisines galimybes galimybių paso įgyvendinimui. Tai jeigu buvo tam tikrų principinių pastabų arba didelių abejonių dėl to, kokios yra galimybių paso aprėptys, taikymas ir visa kita, tai tikrai koalicija apie tai galėjo išgirsti ne iš spaudos“, – mano V. Mitalas.

Seimo narys patikino, kad į tokias politines diskusijas jis žiūri ramiai, nes kiekvienas parlamentaras gali turėti savo nuomonę, o į kritiką dėl neva su koalicijos partneriais nederinto galimybių paso projekto jis tiesiog žiūrintis su šypsena, nes visos iniciatyvos, jo teigimu, parlamente yra derinamos tarp visų valdančiųjų frakcijų atstovų.

„Į visus tokius pasakymus apie Laisvės partiją aš žiūriu su šypsena, mes tikrai koalicijoje visus svarbiausius klausimus, kurie yra Seimo darbotvarkėje, deriname. Pati Seimo pirmininkė kas savaitę kviečia frakcijų seniūnus aptarti posėdžių darbotvarkes ir kitus aktualiausius klausimus grynai koalicijos formatu. Jeigu tos abejonės dėl Galimybių paso buvo, tai jas tikrai buvo galima išsakyti ir sakyti, kad reikia daugiau informacijos, pasitarimų, bet aš pats to asmeniškai nesu girdėjęs“, – kalbėjo V. Mitalas.

Rašyti komentarą
Komentarai (13)

Algis

Si valdzia klaiki. Koks dar galimybiu pasa?! Nuo to momento kai vakcina pasidaro prieinama kiekvienam pilieciau turime nutraukti visus karantinus, nes tada kiekvienas LAISVAI pasirenkam kaip mes norim toliau gyventi. Kaip moterys iskovojo teisi rinktis kaip joms elgtis su savo kunu, taip mes dabar visi turim tureti teise rinktis. Uzteks zaisti su fasistinem idejom!!!

>>>>AŠ MANAU

Kad tu gėjus

Vero

Apsiraminkit su tuo bent kol kasniekam nereikalingu pasu. Stai paskutine s zinios isŠvedijos, daugybė paskiepytu zmoniu apsirgo covidu, daug is ju ir sunkia forma, ir nemazai mirė - pasiskiepijusių!!! Ar su tuo pasu ar be paso, zmogus gali surgti, ir nuonieko taspasas neapsaugos. Tik pinigaibus isleisti. Gal reikia pastatyt i vieta tą vadinamą Laisvės partiją, kadnekaisiotų pagalių i ratus visai koalicijai. Man labai gaila, kad, kaip atrodo, ir Šimonytei ta idėja apie tą nereikalingą vadinamą pasąmonėje tarsi ir patiko. Ar aš apsirinku? Tiesiog nesitiki, kad ir Ingrida pasiduotų kvailoms idėjoms.
DAUGIAU KOMENTARŲ

SUSIJUSIOS NAUJIENOS