LSDP gretose rinkimuose dalyvaus žinomi veidai, tarp jų A. Nedzinskas, S. Čaplinskas | kl.lt

LSDP GRETOSE RINKIMUOSE DALYVAUS ŽINOMI VEIDAI, TARP JŲ A. NEDZINSKAS, S. ČAPLINSKAS

Opozicinė Lietuvos socialdemokratų partija (LSDP) pirmą kartą sudarė galimybę visuomenei reitinguoti savo būsimų kandidatų į Seimą sąrašą.

Šią savaitę – nuo pirmadienio iki pirmadienio – bet kas gali pažymėti ne mažiau kaip dešimt ir ne daugiau nei 15 kandidatų LSDP paskelbtame sąraše. Eiliškumo tvarka nėra svarbi, kiekvienas pažymėtas kandidatas gauna vieną reitingo balą.

„Galima balsuoti po vieną kartą iš skirtingo įrenginio. Tai orientacinis reitingavimas, bendroms tendencijoms įžvelgti, kas kyla, kas leidžiasi. Nėra svarbus vienas ar du balsai“, – trečiadienį BNS sakė LSDP pirmininkas Gintautas Paluckas.

Jis pats, kaip partijos lyderis, nėra reitinguojamas. Taryba jį atskirai tvirtins kandidatų sąrašo lyderiu.

Trečiadienio duomenimis, daugiausia visuomenės palaikymo sulaukė Seimo narė Rasa Budbergytė (1528 balsai), Jonavos rajono meras Mindaugas Sinkevičius (1452), parlamentaras Julius Sabatauskas (1438), Olekas Juozas jaunesnysis (1405), Seimo narys Algirdas Sysas (1236).

G. Paluckas tvirtino raginsiąs M. Sinkevičių atsisakyti Jonavos mero pareigų, jeigu jis būtų išrinktas į Seimą.

„Aš primygtinai siūlysiu jam nerti į nacionalinę politiką, nes jau laikas. Manau, kad Jonava nesupyks, nes užaugino gerą politiką, kuris savo ruožtu davė daug gero Jonavai. Nenoriu, kad mūsų stipriai ir greitai augantys lyderiai – jų yra ne vienas – užstrigtų. Kiek esu kalbėjęs, tikiuosi, neatsisakys“,  – BNS sakė socialdemokratų pirmininkas.

Reitinguojamame sąraše yra ir eksparlamentaras, pramogų pasaulio atstovas Antanas Nedzinskas (583 balsai), buvęs užsienio reikalų ministras Antanas Valionis (417), buvęs Specialiųjų tyrimų tarnybos vadovas Žimantas Pacevičius (322), buvęs ugniagesių vadas Remigijus Baniulis (262), buvęs Kauno miesto meras Arvydas Garbaravičius (212), buvęs kariuomenės Jungtinio štabo viršininkas Algis Vaičeliūnas (169), vienas iš švietimo profsąjungos lyderių Audrius Jurgelevičius (129), buvęs Kalėjimų departamento vadovas Robertas Krikštaponis (125).

„Norime organizacijos atvirumo. Ilgą laiką, kaip suprasdavome, patys darydavome tuos reitingavimus, kartais neišvengdavome nelabai gražių pokiliminių intrigų, srovių, vertinimų pagal lojalumą, baudimą už nuomonės turėjimą, tad nusprendėme truputį atverti tą procesą visuomenei, kad ji pasakytų, kaip mato iš šalies“, – BNS sakė G. Paluckas.

Anot jo, į visuomenės reitingavimo rezultatus jis atsižvelgs, kai koreguos partijos narių reitinguotą tą patį sąrašą.

„Matau pagal dabartinį reitingavimą, kad kai kuriuos asmenis, kuriuos partija lyg ir reitingavo aukštai, visuomenė jų visai nemato aukštai. Tas korekcijas aš darysiu, bet man tam reikia moralinio pagrindo“, – tvirtino socialdemokratų vadovas.

Pasak G. Palucko, reitinguojami tik partijai priklausantys kandidatai, į sąrašą pakviestiems nepartiniams vieta užtikrinta iš anksto.

Anot socialdemokratų lyderio, ekonomistui Romui Lazutkai siūloma penkta vieta kandidatų sąraše, Užkrečiamųjų ligų ir AIDS centro vadovui Sauliui Čaplinskui – 19, žurnalistui Giedriui Drukteiniui – 20, dviratininkei Simonai Krupeckaitei – 25.

„Tai kviesti žmonės su savo užduotimis, jiems numatomos atskiros vietos, kad paskui nebūtų nesusipratimo, nusivylimo. Kai kvieti žmones dalyvauti sąraše, aptari, kokia jo misija, funkcija, kokios užduotys, kur jo vieta, tada žmonės, matydami, visą savo darbų, įsipareigojimų, politinių perspektyvų apimtį, jungiasi į politinę komandą“, – BNS sakė G. Paluckas.

Galutinį LSDP kandidatų į Seimą sąrašą tvirtins partijos taryba.

Seimo rinkimai vyks spalio 11 dieną.

Rašyti komentarą
Komentarai (64)

Anonimas

Ka sportininkai ar muzikantai veiks seime? Kas gali juos rinkti? Suprantu dar sunkiasvoriai, gali stalus stumdyti, kai reikia.. ;)

Alis...

graži komanda bičiulių...

STAI TAIP

Teisingai, kam dirbti juk Seime sedint atlyginimas mokamas. O ka dar reiskia Seimo nario statusas.
DAUGIAU KOMENTARŲ

SUSIJUSIOS NAUJIENOS