Iš LSDP pirmininko rinkimų kovos traukiasi L. Gudžinskas | kl.lt

IŠ LSDP PIRMININKO RINKIMŲ KOVOS TRAUKIASI L. GUDŽINSKAS

Iš kovos dėl Lietuvos socialdemokratų partijos pirmininko posto traukiasi Liutauras Gudžinskas. Apie savo apsisprendimą socialdemokratas pranešė pirmadienį partijos nariams išplatintame atvirame laiške. Kartu jis pareiškė paramą vienai iš rinkimų favoričių laikomai europarlamentarei Vilijai Blinkevičiūtei.

Pats savo kandidatūrą išsikėlęs L. Gudžinskas teigė, kad rinkimuose ketino dalyvauti, nes tuomet buvo tik vienas aiškus kandidatas – europarlamentaras Juozas Olekas.

„Buvo visai reali galimybė, kad būtume rinkęsi tik iš vieno žmogaus. Tokia karūnavimo procedūra būtų užkirtusi kelią esminėms diskusijoms, kas yra ne taip mūsų partijoje ir ką reikia keisti“, – laiške rašė jis.

Galiausiai politikas pažymėjo, kad, pasitraukęs iš partijos rinkimų, savo balsą atiduos V. Blinkevičiūtei.

ELTA primena, kad LSDP pirmininko rinkimai vyks gegužės 3–9 dienomis. Atsisakius rinkimuose dalyvauti L. Gudžinskui, dėl partijos pirmininko posto toliau varžysis europarlamentarai Juozas Olekas ir Vilija Blinkevičiūtė, Akmenės meras Vitalijus Mitrofanovas.

LSDP pirmininką dvejų metų kadencijai renka visi partijos nariai. Jis tiesiogiai bus renkamas trečią kartą. Iki 2017 m. LSDP pirmininkai buvo renkami suvažiavimuose.

Rašyti komentarą
Komentarai (2)

Dujokauke

Socus, konservus ir tuos plunksnuotus Lietuvoje reikia uzdrausti.

Manau

Be reikalo jie ten vargsta, tegul dingsta tie socialdemokratai, nuvylė visus rinkėjus, susimetę į vieną šaiką su Gabrieliaus gimine, akivaizdu ir gėda

SUSIJUSIOS NAUJIENOS