M. Sinkevičius: Vyriausybė slepia planą, kam išleis 2,2 mlrd. eurų EK dotaciją | kl.lt

M. SINKEVIČIUS: VYRIAUSYBĖ SLEPIA PLANĄ, KAM IŠLEIS 2,2 MLRD. EURŲ EK DOTACIJĄ

Centro dešinės Vyriausybė neklausia savivaldybių siūlymų, kam panaudoti Europos Komisijos dotaciją, skirtą atsigavimui po pandemijos, o pats planas yra slepiamas, teigia laikinasis opozicinių socialdemokratų lyderis, Lietuvos savivaldybių asociacijos prezidentas Mindaugas Sinkevičius.

„Kas matė tą planą? Niekas nematė. Nei savivaldybių asociacija, nei asocijuotos verslo struktūros. Niekas nėra žinoma – tik gražios prezentacijos ir gražūs žodžiai, kad štai, Finansų ministerija pademonstruos strateginį proveržį, kad viskas bus gerai. Kitos šalys planus pateikė jau vasario mėnesį – mus aplenkė Latvija, Graikija, Lenkija, daugybė šalių“, – antradienį per Lietuvos socialdemokratų partijos (LSDP) tarybos posėdį sakė jis.

M. Sinkevičiaus teigimu, Lietuva iki balandžio pabaigos turi pateikti Europos Komisijai, kam panaudos Lietuvai numatomą 2,2 mlrd. eurų dotaciją, suplanuotą Ekonomikos gaivinimo ir atsparumo didinimo fonde.

„Finansų ministerijai, Vyriausybei pasiūlymų iš apačių nereikia. Kažkokie išminčiai  žino, kaip Lietuvą transformuoti, kur investuoti 2,2 mlrd. eurų, ir jie, matyt, mus atves į šviesų rytojų. Tik nežinia, ar mes jį išvysime“, – kalbėjo socialdemokratas.

„Tęsiasi tas požiūris, kad Vilnius žino geriau, iš centro matyti puikiau. Kai žiūri iš Finansų ministerijos perspektyvos, žiūri lenteles, ataskaitas, labai lengva nuspręsti, ko Rietavui reikia, ko Neringai ir Jonavai ar Utenai. O ką galvoja tų vietų gyventojai, jų rinkti politikai, nėra labai svarbu“, – sakė jis.

Tuo metu buvęs partijos vadovas Seimo narys Gintautas Paluckas stebėjosi, kad LSDP vadovybė nematė rengiamo plano. Anot jo, atskiros plano dalys buvo pateiktos ir svarstytos parlamento komitetuose.

„Nesuprantu, kaip neužsimezga ryšys tarp frakcijos vadovybės ir partijos vadovybės“, – kalbėjo G. Paluckas, stebėdamasis, kad frakcijos vadovybė plano nepersiuntė partijos atstovams.

Laikinasis LSDP vadovas per tarybos posėdį taip pat pranešė iš dviejų šaltinių girdėjęs, kad Konstitucinis Teismas jau netrukus paskelbs, jog tiesioginiai merų rinkimai prieštarauja Konstitucijai.

Viena akis žiūri šen, kita – ten, burna – vienur, nosis – dar kitur. Ir į vieną dėlionę nesusideda.

Kandidatas į partijos pirmininkus europarlamentaras Juozas Olekas siūlė priimti rezoliuciją, remiančią tiesioginių merų rinkimų tvarką.

Per tarybos posėdį kalbėję savivaldybių merai socialdemokratai kritikavo partijos atstovus dėl jų balsavimų parlamente.

„Regionų merams teks keisti partiją“, – sakė Neringos meras Darius Jasaitis ir apgailestavo, kad Seimo socialdemokratai balsavo dėl verslinės žvejybos uždraudimo vidaus vandenyse.

Akmenės meras Vitalijus Mitrofanovas LSDP frakciją Seime lygino su Pikaso paveikslu.

„Viena akis žiūri šen, kita – ten, burna – vienur, nosis – dar kitur. Ir į vieną dėlionę nesusideda“, – sakė jis.

Socialdemokratų partija yra didžiausia Lietuvoje, ji turi daugiau nei 16,5 tūkst. narių. Seime jai atstovauja 13 politikų.

Rašyti komentarą
Komentarai (15)

pensininkas

ponas Sinkeviciau,ar jus svenciate velykas ar kaledas-o gal jus isvis ne katalikas,tai jums bus isvis sunku dirbti,nes Lietuva yra katalikiska valstybe.

Norisi pačiam išleisti

Norėtum kad tau ir tavo tėvui duotų isleisti:) išleistumete per savaitgalį su tokia patirtimi....

juk ŠIMONYTĖ turi p a t i r t į , kuri 2009 metais

a p i p l ė š ė Lietuvos žmones 1,9 milijardo eurų , kuriuos NETEISĖTAI p a d o v a n o j o JANKIAMS
DAUGIAU KOMENTARŲ

SUSIJUSIOS NAUJIENOS