A. Mazuronis: Darbo partija neketina šalinti V. Gapšio iš frakcijos Seime | kl.lt

A. MAZURONIS: DARBO PARTIJA NEKETINA ŠALINTI V. GAPŠIO IŠ FRAKCIJOS SEIME

Darbo partijos pirmininkas Andrius Mazuronis sako, kad partija neketina iš savo frakcijos Seime šalinti šią savaitę „MG Baltic“ korupcijos byloje laisvės atėmimo bausme nuteisto Vytauto Gapšio.

„Ne, nesiruošiam. Nes nesuprantu to sprendimo. Manau, kad jis V. Gapšio atžvilgiu yra nesąžiningas. Partijos pirmininko pagrindinis vaidmuo yra atstovėti už savo žmones, juos palaikyti, tuo atveju, kai jis susiduria su beprecedenčiu ir ne visai sąžiningu, mano nuomone, teisine prasme elgesiu jo atžvilgiu“, – „Žinių radijui“ penktadienį kalbėjo A. Mazuronis.

Jis pabrėžė manąs, kad V. Gapšio šalinimas iš frakcijos būtų nesąžiningas elgesys.

„(Teismo – ELTA) sprendimo nesuprantu, todėl nematau būtinybės imtis kažkokių V. Gapšio išmetinėjimų iš frakcijos ir pan., nes mes kaip partija ir politinė organizacija pasielgtume ne visiškai sąžiningai šito žmogaus atžvilgiu“, – sakė „darbiečių“ lyderis.

ELTA primena, kad Apeliacinis teismas trečiadienį paskelbė keičiantis pirmos instancijos teismo sprendimą vadinamojoje „MG Baltic“ politinės korupcijos byloje.

Darbo partijos frakcijos atstovas, Seimo narys V. Gapšys pripažintas kaltu dėl kyšininkavimo ir prekybos poveikiu. Jam teismas skyrė 4 metų 6 mėnesių laisvės atėmimo bausmę.

Taip pat 5 metams iš V. Gapšio atimta teisė būti išrinktam ar paskirtam į visas valstybės ar savivaldybių institucijų ir įstaigų, įmonių ar nevalstybinių organizacijų renkamas ar skiriamas pareigas bei nuspręsta iš jo išieškoti 8 tūkst. eurų.

Pats V. Gapšys tikina skųsiąs pastarąjį sprendimą Lietuvos Aukščiausiajam Teismui (LAT) ir prašys sustabdyti nuosprendžio vykdymą. Taip pat politikas tikina kol kas Seimo nario mandato neketinąs atsisakyti.

Tuo metu anksčiau išteisinti buvęs koncerno „MG Baltic“ (dabar – „MG Grupė“) viceprezidentas Raimondas Kurlianskis bei buvęs Liberalų sąjūdžio lyderis Eligijus Masiulis pripažinti kaltais dėl kyšininkavimo, papirkimo, prekybos poveikiu.

Apeliacinis teismas R. Kurlianskį pripažino kaltu dėl papirkimo ir prekybos poveikiu. Jam skirta 6 metų laisvės atėmimo bausmė, 18,8 tūkst. eurų bauda, taip pat jam 5 metams atimta teisė eiti vadovaujamas pareigas viešajame ir privačiame sektoriuose, Visuomenės informavimo įstatyme numatytose visuomenės informavimo priemonėse.

E. Masiulis teismo pripažintas kaltu dėl kyšininkavimo, prekybos poveikiu ir neteisėto praturtėjimo. Buvusiam Liberalų sąjūdžio lyderiui skirtas laisvės atėmimas 5 metams 6 mėnesiams, taip pat 5 metams atimta teisė būti išrinktam ar paskirtam į visas valstybės ar savivaldybių institucijų ir įstaigų, įmonių ar nevalstybinių organizacijų renkamas ar skiriamas pareigas bei konfiskuota 241 tūkst. eurų.

Kaltais pripažinti ir buvęs liberalas Šarūnas Gustainis bei buvęs Seimo narys Gintaras Steponavičius. Š. Gustainis pripažintas kaltu dėl kyšininkavimo, jam skirta 18,8 tūkst. eurų bauda, taip pat 5 metams atimta teisė būti išrinktam ar paskirtam į visas valstybės ar savivaldybių institucijų ir įstaigų, įmonių ar nevalstybinių organizacijų renkamas ar skiriamas pareigas bei nuspręsta iš jo išieškoti 4,3 tūkst. eurų.

G. Steponavičius teismo pripažintas kaltu dėl piktnaudžiavimo tarnyba. Jam skirta 15 tūkst. eurų bauda ir 4 metams atimta teisė būti išrinktam ar paskirtam į visas valstybės ar savivaldybių institucijų ir įstaigų, įmonių ar nevalstybinių organizacijų renkamas ar skiriamas pareigas.

Apeliacinio teismo sprendimu kaltais dėl nusikalstamų veikų pripažinti ir anksčiau išteisinti juridiniai asmenys byloje. „MG Grupei“ skirta 1,1 mln. eurų, Liberalų sąjūdžiui – 376,6 tūkst. eurų, o Darbo partijai – 300 tūkst. eurų bauda.

Apeliacinio teismo sprendimas gali būti skundžiamas Lietuvos Aukščiausiajam Teismui.

Rašyti komentarą
Komentarai (11)

Vilnietis

Aš pritariu Mazuroniui kad lietuvoje teismai neteisingi Žmonės ko jus tylit juk seimo narys partijos pirmininkas Mazuronis sako Mazuroni mes su tavim eisim prie teismo ir pritarsim tau nekalta Gapši nuteisė kad lietuvos teismai neteisingi

onute

Tai tiesa kad mus valdo banditai Jiems teismu istatymai negalioja Akis išpūte šuda pila ant teismu TAI GAL IR MES NETOKIE IR KALTI JEIGU ŠIE TEISMAI NETEISINGI KAIP SEMUNAI SAKO

JONAS

Ka čia tas mozurka šūda mala tai kaip suprasti nusikaltėliai mafija savo obciarkas perkelia i tautos biudžeta iš pasiims iš tautos
DAUGIAU KOMENTARŲ

SUSIJUSIOS NAUJIENOS