A. Mazuronis: premjerė galėtų pirmoji ištiesti ranką siekiant susitaikyti su prezidentu | kl.lt

A. MAZURONIS: PREMJERĖ GALĖTŲ PIRMOJI IŠTIESTI RANKĄ SIEKIANT SUSITAIKYTI SU PREZIDENTU

Opozicinės Darbo partijos frakcijos parlamentaras Andrius Mazuronis mano, kad pirmą žingsnį, siekiant konflikto užbaigimo tarp Prezidentūros ir Vyriausybės, galėtų žengti būtent premjerė Ingrida Šimonytė. „Darbiečio“ vertinimu, dabartinės trintys tarp dviejų šalies valdžios institucijų jau peraugo į asmeniškumus, o tai, pasak jo, kenkia ir pačiai šaliai.

„Santykis tarp prezidento ir valdančiosios daugumos yra pasiekęs tragišką lygį. Aš Seime jau virš dešimties metų, tai tikrai tokio santykio tarp dviejų valdžios šakų nesu matęs. Tai tikrai jau realiai kenkia valstybei ne tik išorėje, bet ir vidiniame valstybės gyvenime, kai sprendimų priėmimai darosi motyvuoti įvairiausiais asmeniniais ego, simpatijomis ir antipatijomis. Iš abiejų pusių. Aš čia neišskiriu nė vienos pusės“, – „Žinių radijui“ penktadienį teigė A. Mazuronis.

Seimo pirmininkės pavaduotojas sako suprantąs, kad žengti pirmą žingsnį konflikto užbaigimo link, kuomet trintys jau pasiekia asmeniškumų lygį, tiek vienai, tiek kitai pusei gali būti sudėtinga. Tačiau „darbietis“ pabrėžia, kad kažkam tokį veiksmą atlikti yra būtina.

Ir man jos vietoje būtų labai sunku, kai prezidento pasisakymai jau elementariai su sveiku protu kertasi, kai jis pareiškia, kad Vyriausybė specialiai neskiepija ir leidžia žmonėms mirti tam, kad jo užbrėžtas tikslas būtų nepasiektas.

„Nesvarbu, kas pirmas (pradėjo konfliktą – ELTA), dabar daug svarbiau, kas pirmas pasakys, kad gana, kad baigiam taip, kaip yra, nes realiai tai kenkia visiems. Pirmadieniniai susitikimai, kur tradiciškai būdavo, aš sutinku, kad yra pereita į asmeniškumų lygį, kad tikriausiai asmeniškai labai sunku tiek premjerei po tokių prezidento pareiškimų. Ir man jos vietoje būtų labai sunku, kai prezidento pasisakymai jau elementariai su sveiku protu kertasi, kai jis pareiškia, kad Vyriausybė specialiai neskiepija ir leidžia žmonėms mirti tam, kad jo užbrėžtas tikslas būtų nepasiektas. Ar jis čia pats taip sugalvojo, ar jam čia patarėjai patarė tokį absurdą, nesąmonę pasakyti. Aš, tiesą pasakius, nežinau, bet man atrodo, kad kažkas turi pasakyti gana“, – tvirtino jis.

Parlamentaro įsitikimu, tai, kad būtent I. Šimonytė bus pirmoji, kuri pasiūlys kalbėtis kitai pusei, yra realesnis scenarijus.

„Kadangi aš tikiu premjerės išmintimi, ir man ji visą laiką imponavo, kaip sveikai mąstantis, su geru humoro jausmu ir protingas žmogus. Nors rizikuoju užsitraukti įvairių žmonių skeptišką požiūrį dėl tokio pasakymo. Aš manau, kad ji galėtų taip pasakyti. Ištiesti dar kartą ranką į Prezidentūros pusę ir pažiūrėti, kokia bus reakcija. Man atrodo, tai būtų labai sveika tiek ir pačiai premjerei, Vyriausybei bent jau dar kartelį pabandyti tokį gestą padaryti, tiek ir valstybei“, – mano A. Mazuronis.

Rašyti komentarą
Komentarai (6)

Faktas

kad p. G. Nausėda yra geresnis Prezidentas negu klounas Valinskas buvo Seimo "vadovas" ....

Klpd.

Vat įdomu ar tokia premjerė yra ,,aukščiau" ar LR Prezidentas?

premjere istiesk rankas ,Prezidentuj --

arba istiesi kojas....
DAUGIAU KOMENTARŲ

SUSIJUSIOS NAUJIENOS