Ministrė sako, kad Baltarusijos pareigūnai peržengė raudoną liniją: pradėtas ikiteisminis tyrimas | kl.lt

MINISTRĖ SAKO, KAD BALTARUSIJOS PAREIGŪNAI PERŽENGĖ RAUDONĄ LINIJĄ: PRADĖTAS IKITEISMINIS TYRIMAS

Vidaus reikalų ministrė Agnė Bilotaitė sako, kad dėl antradienio vakarą nufilmuoto incidento, kuomet Baltarusijos pareigūnai įžengia į Lietuvos teritoriją, bandydami į šalį įstumti neteisėtus migrantus, pradėtas ikiteisminis tyrimas. Ministrės vertinimu, tokius Aliaksandro Lukašenkos režimo veiksmus galima vadinti raudonos linijos peržengimu.

„Yra tam tikros procedūros. Pradėtas ikiteisminis tyrimas dėl šitos situacijos. Taip pat buvo informuotas įgaliotinis. Mano žiniomis tai buvo toks trumpas epizodas, bet žinant, kad sieną peržengti yra raudonos linijos peržengimas, todėl mes į tai reaguojame“, – trečiadienį prieš Vyriausybės posėdį atsakinėdama į žurnalistų klausimus kalbėjo A. Bilotaitė.

Vidaus reikalų ministrė tvirtina, kad Lietuva šiuo metu ėmėsi pakankamų priemonių reaguojant į Baltarusijos režimo veiksmus.

„Manau, kad tiek mūsų pajėgų papildomas sustiprinimas, tiek ikiteisminio tyrimo inicijavimas, žinau, kad Užsienio reikalų ministerija inicijuos tam tikrą notą. Manau, kad šios priemonės yra pakankamos įvertinus šią situaciją“, – sakė A. Bilotaitė.

ELTA primena, kad antradienio vakarą Valstybės sienos apsaugos tarnyba (VSAT) pasidalijo vaizdo įrašu, kuriame matomi riaušių malšinimo ekipuotę dėvintys Baltarusijos pareigūnai, stumiantys migrantus į Lietuvos teritoriją. Po pakartotinių VSAT pareigūnų įspėjimų, A. Lukašenkos režimo pareigūnai atsitraukė į Baltarusijos pusę.

 

 

Rašyti komentarą
Komentarai (19)

Anonimas

iir ka ta vista padarys

Aišk.

Bilotaite atsistatydink kol ne vėlu.Būtų protingiau .

Karolis

Neadekvatumo mūsuose nors vežimu vežk, ypač komentarų purvyne, bet yra ir sveikintinų mūsuose dalykėlių - pagaliau VSAT suprato ir atsiliepė į daugkartinius siūlymus vaizdo ir garso įrašymo priemonėmis fiksuoti ir operatyviai skelbti Baltarusijos režimo "režisūras" paneigiančius faktus masinėse informavimo priemonėse. Jiems galėtų padėti vaizdo ir garso įrašymo specialistai. Jų medžiaga ne tik šiuo metu, bet ir ateityje turės neįkainojamą vertę dokumentikos darbų srityje. Blaiviu protu sunkiai suvokti, kiek nepaaiškinamai naivūs ir patiklūs skleidžiamoms iš Baltarusijos bei Rusijos melagienoms yra ne tik Lietuvos, bet ir kitų šalių piliečiai.
DAUGIAU KOMENTARŲ

SUSIJUSIOS NAUJIENOS