Nauja Panevėžio taryba į pareigas paskyrė tris vicemeres | kl.lt

NAUJA PANEVĖŽIO TARYBA Į PAREIGAS PASKYRĖ TRIS VICEMERES

Panevėžyje prisiekus naujai tarybai ketvirtadienį vicemerėmis paskirtos trys moterys – Gintarė Maskoliūnienė, Žibutė Gaivenienė ir Loreta Masiliūnienė.

G. Maskoliūnienės kandidatūrą palaikė 21 politikas, susilaikė trys.

Už Ž. Gaivenienės ir L. Masiliūnienės kandidatūras balsavo 23 politikai, vienas balso neatidavė.

Tarptautinių santykių ir politikos mokslų bei komunikacijos išsilavinimus turinti G. Maskoliūnienė pastaruosius aštuonerius metus dirbo mero patarėja. Vicemerė bus atsakinga už strateginės komunikacijos sritį, strateginius projektus ir iniciatyvas, užtikrins komitetų ir komisijų darbą, dirbs su institucijomis.

Inžinerinį išsilavinimą bei patirtį dirbant vidaus reikalų ministerijos sistemoje turinti Ž. Gaivenienė pastaruosius ketverius metus savivaldybėje dirbo administracijos direktoriaus pavaduotoja, kuravo miesto plėtros, infrastruktūros, kultūros, sporto, viešosios tvarkos skyrių veiklas.

L. Masiliūnienė į tarybą išrinkta trečią kadenciją, tačiau pagal naują reglamentavimą tapusi vicemere turės atsisakyti tarybos narės mandato. Dvi kadencijas ji dirbo Švietimo, mokslo ir jaunimo komiteto pirmininke. Vicemerė bus atsakinga už švietimo, jaunimo ir socialines sritis.

P. Peleckio / BNS nuotr.

„Lauksiu ateinant į pagalbą, nes naujas įstatymas merui sukrovė visas direktoriaus ir ne tik direktoriaus prievoles, todėl reikalinga rimta vicemerų pagalba“, – ketvirtadienį sakė meras Rytis Mykolas Račkauskas.

Naujoji vicemerė G. Maskoliūnienė kartu su R. M. Račkausku buvo kaltinama piktnaudžiavimu tarnybine padėtimi, tačiau Lietuvos apeliacinis teismas sausį juos išteisino paskelbęs, jog nors jie ir padarė teisės aktų pažeidimų, šiais veiksmais nebuvo padaryta didelė žala valstybei ir savivaldybei.

Lauksiu ateinant į pagalbą, nes naujas įstatymas merui sukrovė visas direktoriaus ir ne tik direktoriaus prievoles, todėl reikalinga rimta vicemerų pagalba.

Panevėžio tarybos daugumoje pasiskelbė dirbsiančios penkios politinės jėgos: politinis komitetas „Atsinaujinančiam Panevėžiui“, Lietuvos valstiečių ir žaliųjų sąjunga, Lietuvos socialdemokratų partija, Demokratų sąjunga „Vardan Lietuvos“ bei Liberalų sąjūdis. Valdančiąją daugumą sudarys 21 politikas.

Opozicijoje dirbs keturi politikai – trys konservatoriai ir politinio komiteto „Panevėžio labui“ atstovė.

Tarybos posėdyje pranešta apie keturias veiksiančias frakcijas ir tris tarybos narių grupes.

Daugiausiai, 15 vietų savivaldos rinkimuose pelnė Politinis komitetas „Atsinaujinančiam Panevėžiui“. Komitetui priklauso ir trečiai kadencijai perrinktas savivaldybės meras R. M. Račkauskas.

Po tris vietas taryboje gavo Lietuvos valstiečių ir žaliųjų sąjunga bei Tėvynės sąjunga-Lietuvos krikščionys demokratai. Po dvi – Demokratų sąjunga „Vardan Lietuvos“ ir Lietuvos socialdemokratų partija. Po vieną poziciją atiteko politiniam komitetui „Panevėžio labui“ ir Liberalų sąjūdžiui.

Rašyti komentarą
Komentarai (0)

SUSIJUSIOS NAUJIENOS