Neliečiamybę išsaugojęs P. Gražulis įžvelgia homoseksualų sąmokslą | kl.lt

NELIEČIAMYBĘ IŠSAUGOJĘS P. GRAŽULIS ĮŽVELGIA HOMOSEKSUALŲ SĄMOKSLĄ

Seimo narys Petras Gražulis, antradienį Seimo sprendimu išsaugojęs teisinę neliečiamybę, samprotauja, kad, pasak jo, politinė byla jam yra kurpiama dėl pasisakymų prieš homoseksualus. Politikas ir toliau tvirtina, kad teisingumu Lietuvoje netiki, tačiau „valstiečiams“, dėl kurių balsavimo jam pavyko išsaugoti neliečiamybę, pagyrų parlamentaras negaili. Už „valstiečius“, tvirtina P. Gražulis, teisingesnės politinės jėgos Lietuvoje nėra.

Tai, kad Seimas nepatenkino generalinio prokuroro Evaldo Pašilio prašymo ir nepanaikino jo teisinės neliečiamybės, P. Gražulis įvertino kaip faktą, kad parlamentas dar turi moralinės atsakomybės.

„Seimas dar turi kažkiek moralinės atsakomybės. Juk nepadariau nė vieno cento nei įmonei, nei valstybei žalos“, – po balsavimo Seime kalbėjo P. Gražulis, pabrėždamas, kad jam keliama byla yra ne kas kita kaip politinis priekabiavimas.

„Čia yra politinis priekabiavimas, aš kitaip nevadinu šitos bylos (...) Man atrodo, kad šita byla savaime nueis į šiukšlyną“, – teigė jis.

Politikas samprotavo, kad jam reiškiami kaltinimai galėtų būti homoseksualų ar juos remiančių visuomenės grupių kerštas jam.

„Kiekvienas turi savo versiją. Homoseksualų dabar labai daug, o žino, kad aš prieš juos pasisakau. Tai gal ir tas variantas, ką aš žinau, kokios pakraipos Generalinėje prokuratūroje prokurorai – nežinau. Galbūt kerštas dėl to“, – teigė neliečiamybę išsaugojęs P. Gražulis. 

Kartu politikas tikino, kad „valstiečių“, kurie susilaikydami balsavimo metu padėjo išsaugoti jam neliečiamybę, paramos atskirai neprašęs. Tačiau, tvirtino jis, „valstiečiai“ yra teisingiausia politinė jėga Lietuvoje.

„Aš visada „valstiečius“ rėmiau labiau negu „valstiečiai“ patys save (...) „Valstiečiai“ daro klaidas, bet šiandien nėra geresnės, teisingesnės politinės partijos kaip „valstiečiai“. Jeigu jie klysta, aš manau, kad didele dalimi klaidas daro nepiktavališkai, nekorumpuotai, tačiau žiniasklaida gerų darbų nepastebi“, – apibendrino P. Gražulis.

ELTA primena, kad Seimas nepatenkino generalinio prokuroro Evaldo Pašilio prašymo ir nepanaikino P. Gražulio teisinės neliečiamybės.

Priimti tokį sprendimą pritrūko balsų, nes „už“ balsavo 65 Seimo nariai, prieš buvo 3, susilaikė 25 parlamentarai. Tarp susilaikiusiųjų buvo net 13 „valstiečių“.

Panaikinti P. Gražulio teisinę neliečiamybę Seimui pasiūlė laikinoji tyrimo komisija.

Antradienį už tai balsavo 6 komisijos nariai, 5 buvo prieš. „Valstietis“ Audrys Šimas siūlė komisijos darbą pratęsti, tačiau tam nebuvo pritarta.

Prokurorai nutarė prašyti Seimo panaikinti parlamentaro P. Gražulio teisinę neliečiamybę, įvertinę duomenis, surinktus ikiteisminiame tyrime dėl piktnaudžiavimo, apgaulingos apskaitos tvarkymo, prekybos poveikiu, dokumento suklastojimo ir papirkimo.

Šiuo metu pareigūnų turimi duomenys leidžia pagrįstai manyti, kad Seimo narys P. Gražulis nuo 2015 m. gegužės iki 2017 m. vasario, veikdamas uždarosios bendrovės „Judex“ interesais ir siekdamas turtinės naudos, galimai piktnaudžiavo Seimo nario tarnybine padėtimi, dėl ko valstybė patyrė didelę žalą.

Opozicija piktinasi Seimo sprendimu 

Opozicijos politikai antradienį pasipiktino Seimo sprendimu nenaikinti Petro Gražulio teisinės neliečiamybės ir pareiškė įžvelgiantys valdančiųjų spektaklį, kuriuo siekiama išsaugoti parlamentaro palankumą jų sprendimams.

„Jis yra saugomas ir globojamas iš esmės Seimo daugumos, „valstiečiams“ pasidalinant ir sužaidžiant tam tikrą spektaklį“, – žurnalistams sakė Liberalų sąjūdžio lyderis Eugenijus Gentvilas.

„Visi („valstiečių“ pirmininko) Ramūno Karbauskio eilėje balsuoja už, prieš esančioje eilėje visi susilaiko. Na taip nebūna, tai yra surežisuota“, – pridūrė jis.

„Manau, kad tai yra vienas iš valdančiosios daugumos formavimo elementų, sudėtinių dalių – kitaip sakant, reikia išsaugoti Gražulį, maža kas, vienas balsas pravers“, – kalbėjo E. Gentvilas.

„Esminis dalykas net nėra tai, kaip frakcijos balsavo, o tai, kad žmogus atsistojęs iš tribūnos dergia Lietuvos teisingumą ir viskas, šiandien eina ir triumfuoja“, – tvirtino jis.

Iš karto po P. Gražuliui palankaus balsavimo konservatorių lyderis Gabrielius Landsbergis ironiškai pasiūlė pasveikinti parlamentarą „mažų mažiausiai plojimais, šampanu ir gėlėmis“.

„Gal vis tiek šia išskirtine proga aš norėčiau pakviesti poną Petrą į tribūną, gal pirmininkas gėlių kokių gali suorganizuoti, vis tiek neeilinė proga iš tikrųjų. Žmogui prokuratūroje yra pareikštas baudžiamasis kaltinimas ir Seimas nusprendžia jį apsaugoti. Trisdešimti metai valstybės, nepriklausomybės, neeilinė proga“, – sakė politikas.

Atsakydamas į tai P. Gražulis pasiūlė G. Landsbergiui panagrinėti savo žmonos verslus.

„Man kilo abejonių, kad tai nėra kriminalinis nusikaltimas. Vat ir viskas. (...) Jokios įtakos savo frakcijos kolegoms nedariau“, – BNS sakė susilaikęs „valstietis“ Arūnas Gumuliauskas, buvęs prokuratūros pateiktos medžiagos pagrįstumą nagrinėjusioje Seimo komisijoje.

Seimo opozicija svarsto galimybes P. Gražuliui pradėti apkaltos procesą.

„Pasikalbėjom ir pasižadėjom pasianalizuot prokuroro teikimą per apkaltos prizmę. Kol kas tiek – ar yra galimybė pradėti apkaltos procesą“, – BNS sakė Liberalų sąjūdžio vadovas E. Gentvilas.

Nevyriausybinės organizacijos „Transparency International“ Lietuvos skyriaus vadovas Sergejus Muravjovas BNS sakė, kad sprendimas nenaikinti P. Gražulio imuniteto „atrodo keistai ir siunčia dviprasmišką žinią“.

„Prieš keletą metų, kai stojome į Ekonominio bendradarbiavimo ir plėtros organizaciją, įsipareigojome tirti mūsų bendrovių kyšininkavimą svetur. 2018 metais Lietuvoje vyko tik du tokie tyrimai, vienas iš jų – dėl „Judex“. Tad nuoširdžiai smalsu, kaip mūsų gerbiami politikai pagrindžia savo apsisprendimą susilaikyti arba nedalyvauti šiame svarbiame balsavime“, – teigė nevyriausybininkas.

 

Rašyti komentarą
Komentarai (40)

Earnestine Shisler

Šiuo metu „Google“ kas menesi moka nuo 17 000 iki 22 000 JAV doleriu, kad galetu dirbti internete iš namu. Aš prisijungiau prie šios veiklos prieš 2 menesius ir uždirbau 20544 $ per pirmaji šios veiklos menesi. Galiu pasakyti, kad mano gyvenimas visiškai pagerejo! Patikrinkite, ka aš darau.apsilankykite >>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>> w­­w­­w.W­­orkLinks3.Com

Cha cha cha

Petreli, Petreli, tiek sąmokslų prieš tave? Ilgai gyvas šia žemele nevaikščiosi. Ras koks neprietelis tave lovoje šalia jaunos mergos Dievui dūšią atidavusį.

Kolega

Viskas tvarkoje, Petrai, gerai kad nepakėlei rankos prieš tą laidos liežuvio malūną, gal supratai kad jiems duota užduotis tave išprovokuoti, nes panaikinti neliečiamybės nepasisekė.Nirsta opozicija, kuri nori suardyti lipdomą daugumą, nes jie bijo daug ko, ne tik LRT pertvarkymo, yra dar rimtesnių dalykų dėl kurių daug kam šiknos dega.Yra nemažai komentatorių ,kurie tave stengiasi sugniuždyti.Tai visa p,,..ų gauja, tapati ,kuri puolė Venckienę yra ir šiaip tos mėsmalės spaudos suklaidintų žmonių, kurie visiškai nežino tikros padėties ,o rašo ....
DAUGIAU KOMENTARŲ

SUSIJUSIOS NAUJIENOS