J. Šiugždinienė: tikiu, kad besiskiepijančių moksleivių daugės | kl.lt

J. ŠIUGŽDINIENĖ: TIKIU, KAD BESISKIEPIJANČIŲ MOKSLEIVIŲ DAUGĖS

Švietimo, mokslo ir sporto ministrė Jurgita Šiugždinienė sako tikinti, kad prasidėjus naujiems mokslo metams augs tiek vaikų testavimosi, tiek vakcinavimosi nuo COVID-19 apimtys.

„Turiu vilties, kad mes sklandžiai ateisime į savanorišką testavimą ir labai tikiu, kad savanoriškas testavimas plėsis. Nes tikslas ir yra, kad kuo daugiau vaikų testuotųsi. Tėvai, pamatę, kad yra paprasta testuotis, kad nereikia jokių ypatingų pastangų, kad vaikas gali pats (testą – ELTA) pasidaryti, manau, kad testavimo galimybė plėsis ir mes turėsime augantį ne tik besitestuojančių, bet ir besivakcinuojančių skaičių“, – Vyriausybės posėdyje sakė ministrė.

Jos teigimu, dabartinis moksleivių vakcinavimasis netenkina, tad dedamos viltys, kad ministerijos įvestos skatinimo priemonės situaciją keis į gerąją pusę.

„Šiandien mes turime praktiškai kas ketvirtą 12-15 metų vaiką, kuris yra vakcinavęsis. Tai yra 24 procentai. O 16-24 amžiaus grupėje turime 60 procentų. Tai tikrai nėra daug. Tačiau mes nuo rugsėjo pirmosios paleidžiame skatinančias vakcinuotis priemones. Tikiu, kad besivaikcinuojančių bus daugiau“, – teigė J. Šiugždinienė.

 

Rašyti komentarą
Komentarai (4)

o

tykek /siksliene kad tavo mintis isgirdo setonas ir vietaparusta pragare====

As

Pone ministre,pati pasiskiepijai?Savo vaikus ir kriksto vaikus lansbergiukus jau suskiepijai?Prie mano vaiku savo letenu nekišk!

Kawenskas

Kas per šizofrenikė boba, kodėl jos nepaguldo į palatą priverstinam gydymui...
DAUGIAU KOMENTARŲ

SUSIJUSIOS NAUJIENOS