Premjeras lažybų dėl to, kas po rinkimų formuos daugumą, neina | kl.lt

PREMJERAS LAŽYBŲ DĖL TO, KAS PO RINKIMŲ FORMUOS DAUGUMĄ, NEINA

Premjeras Saulius Skvernelis neina lažybų, kam – „valstiečiams“ ar konservatoriams – gali tekti formuoti valdančiąją daugumą po antrojo Seimo rinkimų turo. Visgi, „valstiečių“ sąrašą rinkimuose vedęs S. Skvernelis, akcentuoja manąs, jei rezultatas bus apylygis, tiek vienai, tiek kitai pusei tą padaryti nebus lengva.

„Lažybos yra sudėtingas dalykas. Aš manau, kad jei bus rezultatas apylygis – bent jau nebus bangos, kaip buvo 2016 m. – tai bus nelengva tiek vienai, tiek kitai pusei. Bet šiuo atveju žavu yra tai, kad reikia daugiau kalbėtis, daugiau derintis, kompromisas turi būti“, – „Žinių radijui“ sakė S. Skvernelis.

Premjeras neslėpė ir optimizmo. Jo teigimu, po antrojo rinkimų turo „valstiečių“ gretos naujajame Seime gerokai pagausės.

Manau, kad tikrai bus stipri frakcija. Lieka tik klausimas, ar kaip valdančioji, ar kaip opozicinė.

„Manau, kad Lietuvos valstiečių ir žaliųjų frakcija bus gerokai gausesnė negu po pirmojo turo, ji bus stipri. Pažiūrėjus pagal tuos žmonės, kurie jau yra išrinkti į Seimą – tikrai absoliuti dauguma yra politikų, kurie yra veiklūs, iniciatyvūs, turintys gebėjimų ir patirties valstybės tarnyboje. Manau, kad tikrai bus stipri frakcija. Lieka tik klausimas, ar kaip valdančioji, ar kaip opozicinė“, – sakė premjeras.

Po sekmadienį vykusio pirmojo Seimo rinkimų turo daugiausiai mandatų (24) laimėjo konservatoriai. „Valstiečiams“, suskaičiavus rinkėjų balsus, teko 16 mandatų.

Racionalu, jei Seimo narius rinktume tik daugiamandatėje

S. Skvernelis mano, kad racionalus sprendimas būtų Lietuvoje įteisinti proporcinę rinkimų sistemą ir Seimo narius rinkti tik daugiamandatėje rinkimų apygardoje.

„Ši diskusija kiekvienais rinkiminiais metais būna. Ir visgi, kalbant apie racionalumą ir po to Seimo veiklos efektyvumą, tai (balsavimas tik daugiamandatėje – ELTA) būtų tikrai racionalus sprendimas“, – „Žinių radijui“ teigė S. Skvernelis.

„Tačiau vėlgi, jeigu jūs pažiūrėtumėte apklausas, nuomones, tai Lietuvos žmonės norėtų, kad visą Seimą rinktume vienmandatėse apygardose“, – pridūrė premjeras.

Rašyti komentarą
Komentarai (0)

SUSIJUSIOS NAUJIENOS