Premjeras nemato teisinio pagrindo ministrui J. Narkevičiui trauktis | kl.lt

PREMJERAS NEMATO TEISINIO PAGRINDO MINISTRUI J. NARKEVIČIUI TRAUKTIS

Premjeras Saulius Skvernelis teigia šiuo metu nematantis teisinio pagrindo trauktis susisiekimo ministrui Jaroslavui Narkevičiui.

Jis sako, kad nedarys skubotų sprendimų, kurie griautų valdančiąją koaliciją ar darytų įtaką Vyriausybės stabilumui.

„Nematau šiandien nė vieno teisinio fakto, pagal kurį būtų galima reikšti pretenzijas ministrui, kad jis turėtų trauktis“, – pirmadienį Vyriausybėje žurnalistams sakė Vyriausybės vadovas.

Taip jis reagavo į prezidento Gitano Nausėdos praėjusią savaitę pareikštą nepasitikėjimą J. Narkevičiumi ir raginimą šiam trauktis iš pareigų, o premjerą priimti principingą sprendimą dėl ministro ateities.

Nematau šiandien nė vieno teisinio fakto, pagal kurį būtų galima reikšti pretenzijas ministrui, kad jis turėtų trauktis.

J. Narkevičius pastaruoju metu sulaukė kritikos dėl Lietuvos pašto valdybos atleidimo, vizito Jungtiniuose Arabų Emyratuose, pietų valstybės įmonių sąskaita Dubajuje ir Minske, lėšų skyrimo asfaltuoti gatves savo rinkimų apygardoje ir prie premjero Sauliaus Skvernelio namų, taip pat dėl gyvenimo Seimo viešbutyje aplinkybių.

Premjeras tvirtino, kad priekaištai ministrui turi būti teisiškai įvertinti ir patikrinti, nes dalis kaltinimų jam nepasitvirtino, pavyzdžiui, dėl brakonieriavimo.

„Kada bus įvertintos visos tos aplinkybės dėl kitų minimų faktų, tada aš susitiksiu su Respublikos prezidentu, gerbiu jo nuomonę, galbūt prezidentas turi kitų kažkokių argumentų, kurių aš nežinau“, – sakė S. Skvernelis.

„Po susitikimo su prezidentu priimsiu sprendimą, tačiau nedarysiu kol kas nieko skuboto, kas galėtų griauti valdančiąją koaliciją arba darytų įtaką Vyriausybės stabilumui, kada reikia priimti svarbiausius įstatymus iki gruodžio 17 dienos“, – pridūrė jis, turėdamas omenyje kitų metų valstybės biudžeto projektus.

J. Narkevičių į susisiekimo ministro pareigas delegavo Lietuvos lenkų rinkimų akcija-Krikščioniškų šeimų sąjunga, šiemet po prezidento rinkimų prisidėjusi prie valdančiosios koalicijos.

LLRA-KŠS vadovas V. Tomaševskis pirmadienį pakartojo, kad praėjusį trečiadienį kalbėjo asmeniškai su ministrą sukritikavusiu prezidentu Gitanu Nausėda, ir pabrėžė, jog didžiausi išsakyti priekaištai ministrui dėl galimo brakonieriavimo „yra melagingi“.

„Daugiausia priekaištų prezidentas turėjo dėl tariamo brakonieriavimo būtent savo nuosavame name prie ežero, kaip buvo parodyta žiniasklaidoje (...), paaiškėjo, kad tai yra netiesa. Dėl šitų priekaištų ir kalbėjome su prezidentu daugiausia“, – tikino V. Tomaševskis.

Pasak jo, S. Skvernelis, užstodamas ministrą „pasielgė taip, kaip ir dauguma neturinčių nusistatymų politikoje“.

Jis taip pat kartojo, kad pažeidimai dėl pietų už valstybės pinigus yra mažareikšmiai, o išlaidos jau atlygintos.

Kalbėdamas apie J. Narkevičiui mestus įtarimus dėl piktnaudžiavimo Seimo nario padėtimi, kai parlamento viešbutyje gyveno ne jis pats, o duktė, o žmona dar sostinėje nuomoja šeimos būstą, V. Tomaševskis pareiškė, kad atsistatydinti ministras galėtų nebent, jei mandato atsisakytų konservatorė Agnė Bilotaitė.

„Valstietė“ Agnė Širinskienė penktadienį pranešė, kad A. Bilotaitė turi namą sostinėje, tačiau neužleidžia ir buto Seimo viešbutyje. Pati konservatorė pranešė, kad viešbučio atsisakė spalio pradžioje.

„Negali būti dvigubų standartų. Jei ponia Bilotaitė, kuri turėjo panašią istoriją ir irgi atsisakė (buto – BNS), irgi prisiims atsakomybę ir atsisakys Seimo nario mandatų, tada jau nebus dvigubų standartų – kitas Seimo narys irgi panašiai elgsis“, – kalbėjo V. Tomaševskis.

Rašyti komentarą
Komentarai (23)

NU

kur Skvernelis matys pagrindą Narkevičiui trauktis,juk,kaip sakoma-ranka ranką plauna

Lietuvos lenkad

Duok durniui kelią... ir jis jį išasfaltuos

Tiesa

Matosi kaip veržiasi šakalai į valdžią , nors įlyst į valdžią , per rakto skylutę
DAUGIAU KOMENTARŲ

SUSIJUSIOS NAUJIENOS