Premjerė įvardijo, kada tikimasi gauti vakcinų nuo COVID-19 5–11 metų vaikams | kl.lt

PREMJERĖ ĮVARDIJO, KADA TIKIMASI GAUTI VAKCINŲ NUO COVID-19 5–11 METŲ VAIKAMS

Vakcinų, tinkančių skiepyti 5–11 metų vaikus nuo COVID-19, Lietuva turėtų gauti antroje gruodžio pusėje, sako premjerė Ingrida Šimonytė.

„Kai tik gausime vakcinas – kol kas informacija, kurią turime, kad turėtume gauti antroje gruodžio pusėje – ir pradėsime (skiepyti – BNS)“, – antradienį Seime žurnalistams sakė Vyriausybės vadovė.

Anot jos, nuo koronaviruso skiepyti vaikus labai svarbu, nes jie užkrečia suaugusiuosius.

„Akivaizdu, kad jeigu norime normaliai saugios visuomenės, kai kalbame apie imunitetą, kalbame apie visos populiacijos imunitetą, o ne atskiros grupės imunitetą“, – teigė I. Šimonytė.

Nuo koronaviruso skiepyti 5–11 metų vaikus rekomenduoja Europos vaistų agentūra.

Tokio amžiaus vaikai gali būti skiepijami tik „Comirnaty“ (gamintojas „BioNTech ir Pfizer“) vakcina. Vakcinos bus suleidžiamos į žasto raumenį, tarp pirmos ir antros dozės bus daroma trijų savaičių pertrauka.

Be to, šios amžiaus grupės vaikams skirtos mažesnio tūrio vakcinos – jos turės 10 mikrogramų COVID-19 mRNR (veikliosios medžiagos), vaikui bus suleidžiama 0,2 ml tūrio vakcinos dozė.

12 metų vaikams ir vyresniems gyventojams skirtose „Comirnaty“ vakcinose yra 30 mikrogramų COVID-19 mRNR, o vienos dozės tūris sudaro 0,3 ml.

Rašyti komentarą
Komentarai (4)

Kaunas

Kodėl trinat komentarus?Ar nepatinka parašyta teisybė ?

Žilvinas Ručys

nusikaltėliai melave kad vaikams virusas nebaisus , dabar gieda , kitaip o tiksliau ragina skiepyti kad vaikai pridarytu daugiau atmainų - viruso rūšių , kad lengviau išžudyti kitus

Idiotizmo klasika

Irodyta ir patys sako,kad paskiepyti nesioja virusa,to nejausdami,o argumentas skiepyti vaikucius,kad jie platina corona-10 Jus girti ,durni ar paprasciausiai nupirkti.
DAUGIAU KOMENTARŲ

SUSIJUSIOS NAUJIENOS