Premjerė: jei nemažės gyventojų mobilumas, bus siūloma įvesti komendanto valandą | kl.lt

PREMJERĖ: JEI NEMAŽĖS GYVENTOJŲ MOBILUMAS, BUS SIŪLOMA ĮVESTI KOMENDANTO VALANDĄ

Jeigu gyventojų mobilumas ir toliau nemažės, bus siūloma įvesti komendanto valandą, sako ministrė pirmininkė Ingrida Šimonytė.

„Jeigu bus reikalingi tokie apribojimai, kurie yra komendanto valandos iš esmės apribojimai, tai yra tai, kas taikoma šiaip daugelyje Europos valstybių, turbūt beveik visose Europos valstybėse yra taikomi apribojimai tiesiog išeiti iš namų, tuomet tokių apribojimų jau tektų prašyti Seimo nustatyti“, – žurnalistams Seime ketvirtadienį sakė I. Šimonytė.

Komendanto valanda gali būti įvedama šalyje paskelbus nepaprastąją padėtį. Ją paskelbti gali Seimas.

„Eina kalba apie tai, kad jeigu nesusitarsime ir nesusiimsime ir nesugebėsime taisyklių laikytis suprasdami, kokia rimta yra situacija, tai tiesiog reikės tam tikrų prievartinių priemonių ir didesnio įgaliojimo priežiūros, teisėsaugos institucijoms, kad tai būtų prižiūrima“, – kalbėjo premjerė.

Ji sakė, kad dėl tokių priemonių būtinumo paaiškės „artimiausiomis dienomis“, gavus naujausius duomenis apie gyventojų mobilumą.

„Įvertinsime naujesnius mobilumo duomenis ir jeigu matysime, kad mobilumas nėra sumažėjęs pakankamai, tai reikės, matyt, svarstyti apie tas priemones, kurios tą mobilumą galėtų sumažinti, ir tos priemonės jau būtų Seimo prerogatyvoje“, – kalbėjo I. Šimonytė.

Lietuvoje trečiadienį įsigaliojo griežtesnis karantino režimas, kurio metu uždarytos daugelis parduotuvių, kirpyklos ir apribotas žmonių judėjimas.

Įvedus komendanto valandą teritorijoje, kurioje įvesta nepaprastoji padėtis, draudžiama būti viešose vietose be specialaus leidimo ir asmens dokumentų.

Rašyti komentarą
Komentarai (30)

Nežinoma

Jūs gal nebenusišnekėkit žmonės džiaugiasi dar kad gali pasivaikščioti po savo kiemą o jūs norit juos uždaryti kaip paukštelius į narvą. Taip tikėdamiesi kad sumažinsite covid -19 užsikrėtima? Jaigu žmonės patys nesisaugo nx per juos bausti kitus. Jei įveskite komendanto valanda žmonės dar labiau brausis į lauką.

Ėėė

Pabaisa ką dar sugalvosi

klp

gal pandendemija apvalys šalį nuo idiotų
DAUGIAU KOMENTARŲ

SUSIJUSIOS NAUJIENOS