Premjerė: susitarimas dėl švietimo – įmanomas, procesą drumsčia R. Karbauskis | kl.lt

PREMJERĖ: SUSITARIMAS DĖL ŠVIETIMO – ĮMANOMAS, PROCESĄ DRUMSČIA R. KARBAUSKIS

Premjerė Ingrida Šimonytė sako mananti, kad, nepaisant politikų nesutarimų, pasirašyti nacionalinį susitarimą dėl švietimo vis dar yra realu.

Vyriausybės vadovės teigimu, svarbiausia, kad tarp parlamentinių partijų būtų noro spręsti švietimo problemas. Todėl premjerė sukritikavo „valstiečių“ lyderį Ramūną Karbauskį, kuris kelis kartus buvo užsiminęs apie tai, kad jo vedama politinė jėga ketina pasitraukti iš darbo grupės, ruošiančios susitarimo dėl švietimo projektą.

„Tai, kad kažkas, kartais ir nedalyvaudamas Seime, turi savo nuomonę ir savo interesą iki šiol sklandžiai vykstantį procesą padrumsti – tai, matyt, mes žinome to žmogaus būdą ir tai nelabai turėtų stebinti“, – ko gero, galvoje turėdama Seimo mandato atsisakiusį „valstiečių“ lyderį R. Karbauskį sakė premjerė.

Mes žinome to žmogaus būdą ir tai nelabai turėtų stebinti.

Jos teigimu, jei politikai išties nori spręsti švietimo problemas Lietuvoje, susitarimą pasiekti yra realu.

„Galimybes vertinu kaip realias, jei bus gera valia išties spręsti problemas, o ne apsisukus ant kulno padaryti politinį pareiškimą, iš anksto neturint noro spręsti problemas“, – po Vyriausybės posėdžio trečiadienį sakė I. Šimonytė.

Visgi ji pažymėjo, kad nebūtinai visos parlamentinės partijos, kurios šiuo metu dalyvauja susitarimo ruošimo procese, išliks prie derybų stalo iki pat pabaigos.  

 „Jei noro spręsti problemas ir sutarti dėl dalykų, kuriuos pasikeitus Vyriausybės politinei krypčiai tektų tęsti, jeigu tai atrodo kažkam per sunku – tai, matyt, nebus įmanoma tokių derybininkų nulaikyti už stalo“, – teigė ji.

„Galiu patikinti, kad visa informacija, kuri yra svarbi šiose diskusijose, diskusijų dalyviams yra teikiama, su jais yra dalinamasi, jiems yra pristatoma situacija“, – pridūrė I. Šimonytė.

ELTA primena, kad antradienį posėdžiavusi Lietuvos valstiečių ir žaliųjų sąjungos (LVŽS) frakcija nusprendė, kad nesitrauks iš partijų Nacionalinio susitarimo dėl švietimo. Mintį apie galimą pasitraukimą penktadienį išsakė partijos pirmininkas R. Karbauskis, tačiau galiausiai frakcijoje buvo nuspręsta, kad LVŽS ir toliau ketina dalyvauti šiame procese. Nors „valstiečiai“ partijų derybose pasigenda turinio dėl mokyklų tinklo pertvarkos planų, jie tikina sieksią savo siūlymus šiuo klausimu įtraukti į partijų rengiamą dokumentą.

Ministrė pirmininkė I. Šimonytė kovo pradžioje inicijavo pirmąjį susitikimą su politinių partijų frakcijų Seime paskirtais atstovais, kuriame buvo aptarta Nacionalinio susitarimo dėl švietimo rašymo eiga. Švietimo, mokslo ir sporto ministrė Jurgita Šiugždinienė yra sakiusi, kad šį susitarimą tikimasi patvirtinti per pavasario sesiją.

Rašyti komentarą
Komentarai (7)

Rasa

Tikrai šimone baisu kaip drumsčia ir maišo Karbauskis tau vokti ir švaistyti tautos pinigus

JONAS TO ŽEMAITI

ČIA TIKRIAUSEI TO ŽEMAITIS TAI PAČIOS PIŠ KOMENTARAS ŠI BOBA NIEKAIP NEPRIPAŽYSTA SAVO BUKUMO IR NORO KA NORS NUGVELBTI IŠ TAUTOS

Anonimas

Ką jau ką, o pašiepti koncervatoriai visada mokėjo, neatsilieka Nuo jų ir premjerė
DAUGIAU KOMENTARŲ

SUSIJUSIOS NAUJIENOS