Prezidentas nekomentuoja politinės korupcijos bylos, ragina taip elgtis ir kitus politikus | kl.lt

PREZIDENTAS NEKOMENTUOJA POLITINĖS KORUPCIJOS BYLOS, RAGINA TAIP ELGTIS IR KITUS POLITIKUS

Prezidentas Gitanas Nausėda antradienį pareiškė nekomentuosiantis išteisinamojo nuosprendžio „MG grupės“, anksčiau besivadinusios „MG Baltic“, politinės korupcijos byloje ir paragino nuo vertinimų susilaikyti kitus politikus.

„Prezidentas nekomentuos sprendimo dėl konkrečios bylos, kuri dar gali būti svarstoma aukštesnės instancijos teismuose“, – teigiama BNS prezidento patarėjo Tomo Beržinsko atsiųstame komentare.

„Prezidento nuomone, tiek Seimo pirmininkė, tiek kiti politikai turėtų susilaikyti nuo vertinimų apie tai, kokio verdikto byloje jie tikėjosi, nes visuomenei gali kilti rimtų abejonių dėl politinių lūkesčių materializavimosi, kas teisinėje ir demokratinėje valstybėje yra netoleruotina“, – nurodoma jame.

Vilniaus apygardos teismas antradienį išteisino visus kaltinamuosius vienoje didžiausių ir garsiausių politinės korupcijos bylų.

Buvęs tuometinio koncerno „MG Baltic“ viceprezidentas Raimondas Kurlianskis kaltintas kyšių davimu politikams už koncernui naudingų sprendimų priėmimą.

 

Nuosprendis „MG grupės“ politinės korupcijos byloje

P. Peleckio / BNS nuotr.

Kyšius paėmę kaltinti buvęs Liberalų sąjūdžio lyderis Eligijus Masiulis, buvęs Seimo narys liberalas Šarūnas Gustainis ir dabartinis parlamentaras Darbo partijos frakcijos narys Vytautas Gapšys. Eksparlamentaras liberalas Gintaras Steponavičius įtartas piktnaudžiavimu, nesant kyšininkavimo požymių.

Teisėsaugai įtariant, kad „MG grupė“, Liberalų sąjūdis ir Darbo partija gavo naudos iš jų atstovų galbūt neteisėtos veiklos, kaltinimai buvo pateikti ir šiems trims juridiniams asmenimis.

„MG grupė“ prašyta pripažinti kalta dėl papirkimų ir prekybos poveikiu, Liberalų sąjūdis ir Darbo partija – dėl kyšininkavimo ir prekybos poveikiu.

Rašyti komentarą
Komentarai (12)

jOANA

Man tas veikėjas niekad prezidentu nebuvo ir nebus nes tokiu bekiaušiu kaip bekiaušis snaiperis valinskiokas sakė nemėgstu

onute

Gal jis elenskio (zelenskio) pavaduotojas kol tas rūsyje sėdi

BOBUTĖ

Man irgi neaišku kokios valstybės tarnautojas yra tas su kažkiokia naujoviška niekad nematyta vėliava atlape
DAUGIAU KOMENTARŲ

SUSIJUSIOS NAUJIENOS