Prezidentas sako, kad NATO brigada Lietuvoje galėtų atsirasti anksčiau | kl.lt

PREZIDENTAS SAKO, KAD NATO BRIGADA LIETUVOJE GALĖTŲ ATSIRASTI ANKSČIAU

Prezidentas Gitanas Nausėda sakė, kad Lietuvoje NATO sąjungininkų brigada galėtų atsirasti iškarto po to, kai tik tam bus paruošta reikiama infrastruktūra.

„Jeigu mes gebėsime infrastruktūrą pritaikyti brigados lygiui anksčiau – tai reiškia mes ją čia anksčiau ir matysime“, – ketvirtadienį Madride žurnalistams teigė valstybės vadovas.

Krašto  apsaugos ministras Arvydas Anušauskas ir kiti Lietuvos atstovai yra sakę, kad pilna sąjungininkų brigada šalyje galėtų atsirasti iki maždaug 2027-ųjų. A. Anušausko teigimu, infrastruktūrai paruošti reikėtų 0,5 mlrd. eurų.

Kaip teigė G. Nausėda, jis krašto apsaugos ministrui neseniai pasakė, kad siekiant minėto tikslo, laukia labai daug darbų.

Jeigu mes gebėsime infrastruktūrą pritaikyti brigados lygiui anksčiau.

„Aš vakar tą ir pasakiau krašto apsaugos ministrui. Sakau – dabar jau daug darbų laukia konkrečiai paties, ir tikiu, kad jis, labai gerai suprasdamas šiuo iššūkius, atlieps juos“, – tvirtino prezidentas.

Kartu G. Nausėda pažymėjo, kad vykstančio NATO viršūnių susitikimo metu jis iš Vokietijos kanclerio gavo patikinimą, jog darbai dėl vokiečių karių dislokavimo Lietuvoje bus tęsiami.

„Viešėdamas Madride keletą kartų gavau patikinimą iš Vokietijos kanclerio Olafo Scholzas, kad darbai bus toliau vykdomi. Dabar laikas kariškiams, kurie jau tikrai sudėlios tuos planus, kaip mes ketiname iš mūsų pusės priimti, o iš vokiečių pusės, kaip jie ketina persigrupuoti ir kokiu tempu, kokia sparta tai bus daroma“, – sakė G. Nausėda.

Gairės: Gitanas Nausėda, NATO, brigada, karas Ukrainoje, kariai
Rašyti komentarą
Komentarai (0)

SUSIJUSIOS NAUJIENOS