Prezidentas: sankcijos A. Lukašenkos režimui turi būti stiprinamos | kl.lt

PREZIDENTAS: SANKCIJOS A. LUKAŠENKOS REŽIMUI TURI BŪTI STIPRINAMOS

Prezidentas Gitanas Nausėda teigia, jog reikia išlaikyti spaudimą  autoritariniam Baltarusijos vadovui Aliaksandrui Lukašenkai, o sankcijos turi būti stiprinamos.

Pasak jo, režimui būtina ir toliau demonstruoti, kad dar ne sankcijų pabaiga, nes pagrindinės priežastys, dėl kurių sankcijos buvo įvestos, tebeegzistuoja.

„Politiniai kaliniai, nuslopintas bet koks laisvas balsas visuomenėje, represijos, gąsdinimai, visa tai tebeegzistuoja. Reiškia, sankcijos turi būti ne tik taikomos, jos turi būti ateityje dar labiau pildomos“, – žurnalistams ketvirtadienį sakė prezidentas po Europos Vadovų Tarybos posėdžio Briuselyje.

Jis atkreipė dėmesį, kad pastaruoju metu gali susidaryti klaidingas įspūdis, jog situacija dėl nelegalios migracijos stabilizavosi, tačiau padėtis gali pablogėti bet kuriuo metu.

„Neturėtume pasiduoti klaidingai iliuzijai, kad tai pabaiga. Migracijos, arba hibridinė ataka prieš Lietuvą, Lenkiją, Latviją ir kitas Europos Sąjungos valstybes yra suplanuotas veiksmas, turintis tam tikrus tikslus ir tikrai nebus atsisakyta naudoti ir tolau tuos žmones, kurie šiuo metu Baltarusijos teritorijoje, kaip savotišką ginklą prieš nepriklausomos ES valstybes“, – sakė prezidentas.

Pasak G. Nausėdos, ES turi kuo greičiau priimti ES migracijos, prieglobsčio ir sienų apsaugos politikos pakeitimus, taip pat suteikti ES valstybėmis narėms įrankius efektyviai sienų apsaugai, įskaitant finansavimą fiziniam barjerui įrengti.

Rašyti komentarą
Komentarai (3)

ALGIS

Ar dar mažai nustekenot L i e t u v ą su savo sankcijomis , AR DAR MAŽAI APSIŠIKOT .

NE NUO TO GALO PRADEDI...

Prezidente, pradėti reikia nuo savo kiemo. Pirmiausiai, išsišluok iš Lietuvos LASNDSBERGINĮ REŽIMĄ...

DURNIAU NEI NEGALI BUTI

KAI PRADEDA PYKTIS SU KAIMYNAIS. NORS PATS NAUSEDA GIME, AUGO PRIE RUSO IR LUKOSENKOS. KA BLOGO PADARE KAIMYNAI. TIKISI GERIO PALAIKYMO IS AMERIKOS. NEJUOKINKIT. AMERIKA NESIPYKS SU RUSIJA. O AMERIKA BIJO RUSO,KURIAM PADES KINIJA, TURKIJA.

SUSIJUSIOS NAUJIENOS