Prezidentas su ministrais ir EK vicepirmininku aptars atsigavimo planą | kl.lt

PREZIDENTAS SU MINISTRAIS IR EK VICEPIRMININKU APTARS ATSIGAVIMO PLANĄ

Prezidentas Gitanas Nausėda pirmadienį su Vyriausybės nariais ir Europos Komisijos (EK) vicepirmininku aptars atnaujintą daugiametės finansinės programos pasiūlymą ir Europos atsigavimo planą.

Pasak prezidento atstovo spaudai Antano Bubnelio, susitikime dalyvaus finansų, žemės ūkio, aplinkos, energetikos, ekonomikos ir inovacijų, švietimo ir mokslo, užsienio reikalų ministrai bei susisiekimo viceministras.

„Susitikimo metu bus aptariami Lietuvos veiksmai ir pozicijos dėl daugiametės finansinės programos bei Europos Gaivinimo instrumento, apsikeista nuomonėmis dėl prioritetų Lietuvoje“, – BNS sakė A. Bubnelis.

Vėliau prezidentas su EK vicepirmininku Valdžiu Dombrovskiu telefonu aptars ekonomikos prognozes, EK įžvalgas dėl galimų pokyčių Lietuvos darbo rinkoje ir galimą gyventojų pajamų mažėjimą, ES atsaką į ekonominę krizę ir daugiametį biudžetą.

Europos Komisija gegužės pabaigoje oficialiai pristatė pasiūlymą steigti 750 mlrd. Europos atsigavimo fondą. Jame 500 mlrd. eurų būtų subsidijos, o 250 mlrd. eurų paskolos. Lietuvai siūloma 3,9 mlrd. eurų subsidijų ir 2,4 mlrd. eurų paskolų.

Kartu su atsigavimo fondu EK pateikė ir atnaujintą 2021-2027 metų ES biudžeto projektą. Iš pateiktų dokumentų kol kas nematyti, kad Lietuvai būtų esminių pokyčių dėl sanglaudos, žemės ūkio, Ignalinos atominės elektrinės finansavimo, tačiau didinama parama Europos infrastruktūros programai CEF, iš kurios didele dalimi gali būti finansuojamas geležinkelio projektas „Rail Baltica“.

Rašyti komentarą
Komentarai (0)

SUSIJUSIOS NAUJIENOS