Prezidentas tikisi, kad premjerei pavyks atkurti pasitikėjimą Ministrų kabinetu | kl.lt

PREZIDENTAS TIKISI, KAD PREMJEREI PAVYKS ATKURTI PASITIKĖJIMĄ MINISTRŲ KABINETU

Prezidentas Gitanas Nausėda pasveikino premjerės Ingridos Šimonytės ryžtą dirbti toliau ir išreiškė viltį, kad jai pavyks atkurti pasitikėjimą Ministrų kabinetu.

„Prezidentas sveikina premjerės ryžtą, nepaisant sudėtingų aplinkybių toliau tęsti darbą“, – teigiama Prezidentūros BNS perduotame komentare apie Tėvynės sąjungos-Lietuvos krikščionių demokratų (TS-LKD) prezidiumo sprendimą, kad ir premjerė, ir Vyriausybė, ir koalicija turi dirbti toliau.

„Prezidentas tikisi, kad nuomonę pakeitusi Vyriausybės vadovė imsis reikalingų žingsnių atkurti pasitikėjimą Ministrų kabinetu“, – nurodoma jame.

Penktadienio vakarą TS-LKD prezidiumas nutarė, jog nepaisant nepavykusio bandymo surengti pirmalaikius Seimo rinkimus, I. Šimonytės Vyriausybė ir valdančioji koalicija turi dirbti toliau.

„Prezidiumas nepritaria, kad ministrė pirmininkė ir Vyriausybė atsistatydintų ir asmeniškai bei tuo pačiu instituciškai prisiimtų atsakomybę dėl vyravusios ydingos savivaldybių tarybų narių veiklai skiriamų lėšų naudojimo ir apskaitos tvarkos“, – teigiama nutarime.

Konservatorių vadovybė taip pat išreiškė paramą ir pasitikėjimą Vyriausybei toliau tęsti veiklą.

Valdančiosios partijos prezidiumo posėdis sukviestas po to, kai Seimas atmetė ankstesnį jo siūlymą surengti šalyje pirmalaikius parlamento rinkimus, siekiant perkrauti visą politinę sistemą dėl neskaidrių išmokų savivaldoje.

Gegužės viduryje konservatorių vadovybė buvo nutarusi, kad jei pirmalaikiai rinkimai nebūtų surengti, jie svarstys Vyriausybės pasitraukimą. Mat kai kurie ministrai, anksčiau dirbę savivaldoje, buvo priversti aiškintis dėl išmokų panaudojimo pagrįstumo.

I. Šimonytė tuomet teigė, kad jei nebus priimtas sprendimas paleisti Seimą, ji po NATO viršūnių susitikimo trauksis iš pareigų, tačiau šią savaitę poziciją sušvelnino. Vyriausybės vadovė teigė, kadangi į šias pareigas ją delegavo partija, ši ir turi spręsti, ar jai atsistatydinti, ar dirbti toliau.

Valdančiosios koalicijos partneriai – Laisvės partija ir Liberalų sąjūdis – yra pareiškę, jog centro dešinės koalicija turėtų likti dirbti.

Prezidentas G. Nausėda yra sakęs, kad dėl dirbant savivaldoje gautų nepagrįstų išmokų iš pareigų turėtų atsistatydinti ne tik J. Šiugždinienė, bet ir finansų ministrė Gintarė Skaistė bei kultūros ministras Simonas Kairys.

 

Rašyti komentarą
Komentarai (13)

Patvoriniams

Jei patvorinių komunistinis prezidentas nekaišios pagalių į vyriausybės darbą,ši puikiai tvarkysis ir toliau

Anonimas

O PASIRODO PREZIDENTAS TIKINTIS....

ALGIRDAS.

Atsiprašau , ar tai viskas ką gali mūsų ALE PREZIDENTAS aš nedrįstu vadinti jo prezidentu , ŠITIEK PRISIŠIKO VYRIAUSYBĖ , TAI ŠIKIT IR TOLIAU , ar ne taip prezidente .
DAUGIAU KOMENTARŲ

SUSIJUSIOS NAUJIENOS