Prezidentūra apie draudimus rūkaliams: toks įstatymas gali tapti parodija | kl.lt

PREZIDENTŪRA APIE DRAUDIMUS RŪKALIAMS: TOKS ĮSTATYMAS GALI TAPTI PARODIJA

Prezidentūra būgštauja, kad į Seimą grįžusi idėja išplėsti vietų sąrašą, kuriose būtų draudžiama rūkyti, nevirstų parodija.

Pasak šalies vadovės Dalios Grybauskaitės patarėjo Mindaugo Lingės, labai svarbu, kad Seimo nariai skirtų pakankamą dėmesį tam, kaip siūlomi draudimai bus įgyvendinti.

„Patys ketinimai yra geri, visi norime gyventi sveikesnėje aplinkoje, bet svarbesnis klausimas už patį įstatymą tampa tai, kaip jis bus įgyvendinamas. Svarbu, kad jis netaptų tik deklaracijų rinkiniu ar netgi parodija“, - „Žinių radijui“ antradienį kalbėjo M. Lingė.

Jis pabrėžė, kad detaliai neapsvarsčius to, kaip bus įgyvendinamas siekis uždrausti rūkyti daugiabučių balkonuose, rizikuojama pakartoti kuriozinę situaciją, kilusią įvedus alkoholio reklamos apribojimus.

Patys ketinimai yra geri, visi norime gyventi sveikesnėje aplinkoje, bet svarbesnis klausimas už patį įstatymą tampa tai, kaip jis bus įgyvendinamas.

„Labai svarbu, kad politinėse diskusijose daugiau dėmesio būtų koncentruojama į įgyvendinimo klausimus ir kad neišeitų taip, kaip jau buvo įgyvendinant vieną alkoholio kontrolės įstatymo pataisą, kai buvo imtasi plėšyti žurnalus“, - teigė M. Lingė.

„Nepasirengus tinkamai įgyvendinti, toks įstatymas gali tapti tam tikra parodija“, - apibendrino prezidentės patarėjas.

Siūlomo įstatymo pataisos numato, kad rūkyti draudžiama „daugiabučių namų balkonuose ir terasose, jeigu bent vienas namo gyventojas prieštarauja rūkymui, dengtose viešojo transporto stotelių vietose, vaikų žaidimo aikštelėse bei vietose, kuriose teikiamos viešojo maitinimo paslaugos, aptarnaujant pirkėjus lauko sąlygomis, išskyrus rūkymui skirtose vietose.„

Pagal projektą, rūkyti draudžiama ir „laisvalaikio praleidimo vietose lauke, kuriose vyksta sporto varžybos ar kiti renginiai.„

Įstatyme siūloma įteisinti, kad „juridinis ar fizinis asmuo, kuris atsakingas už pastato, kuriame yra rūkoma, priežiūrą, privalo užtikrinti, kad tabako dūmai iš patalpos, kurioje yra rūkoma nepatektų į kitas patalpas.”

Siūloma, kad įstatymo pataisos įsigaliotų 2019 m. kovo 1 dieną.

Rašyti komentarą
Komentarai (5)

Domicelei

Nesupratau, ar Tamsta norite pasakyti, kad Lietuvoje dauguma tai cypdavatkės?

Prezidentūra - atsiliko nuo pasaulio

Pavyzdžiui Honkonge draudžiama rūkyti, ištisai rodomi reklaminiai filmukai kaip elgtis, jei nepaisoma draudimo ir baudos dydis 5000 hk dolerių - apie 500 eur. Ir ramu.

lygis

o kiek tupu istatymu prieme gandragalviai sunku net pasakyt kitoms vyriausybems teks juos tvarkyt is naujo nes gandru tai jau neliks
DAUGIAU KOMENTARŲ

SUSIJUSIOS NAUJIENOS