Prezidentūra: Baltarusijoje neatšauktas karinis paradas – lyderio atsakomybė | kl.lt

PREZIDENTŪRA: BALTARUSIJOJE NEATŠAUKTAS KARINIS PARADAS – LYDERIO ATSAKOMYBĖ

Kaimyninės Baltarusijos lyderiui Aliaksandrui Lukašenkai teigiant, kad koronaviruso pandemija nėra pakankama priežastis atšaukti gegužės 9 dieną planuojamą karinį paradą, minėsiantį Antrojo pasaulinio karo pabaigos Vakarų Europoje 75-ąsias metines, Lietuvos Prezidentūra tvirtina, jog kiekvienos valstybės vadovai patys turi priimti sprendimus ir prisiimti atsakomybę už pandemijos suvaldymą.

Prezidento Gitano Nausėdos vyriausiasis patarėjas Simonas Krėpšta teigia, kad šiuo atveju, įvertinusi rizikas dėl koronaviruso, Lietuva gali reaguoti sprendžiant, ar atverti sienas kaimyninėms valstybėms, ar ne.

„Kiekviena valstybė, jos vadovai geriausiai žino situaciją ir mato skaičius. Jie turėtų priimti sprendimus ir atsakomybę už sprendimus, valdant šį virusą. Ką Lietuva gali šiuo metu padaryti – ji sprendžia, kaip atverti sienas ir su kuriomis valstybėmis tą padaryti. Šiuo atveju galime stebėti, kaip vystosi viruso situacija įvairiose valstybėse ir priimti sprendimus atveriant sienas pagal tai, kokios yra rizikos kiekvienoje užsienio valstybėje“, – „Žinių radijui“ antradienį kalbėjo S. Krėpšta.

Tuo tarpu Rusija vieną svarbiausių planuotų  politinių įvykių – karinį paradą – dėl koronaviruso pandemijos atidėjo.

Rašyti komentarą
Komentarai (4)

Anonimas

Lietuviškų mižnių nuomonė niekam neįdomi ir nieko nereiškia. Tirtėkit toliau, vergai, ir neškit turtus savo vergvaldžiams...pirkit kaukes ir dezinfekcinį skystį...

J.K.

Palaikau kiekviena valstybė veikia pagal supratimą,labai gaila ,kad mus supa tokios valstybės,kaip rusija,baltarusija.Iš tų šalių nereikia nieko neisileisti uždaryti sienas.

ALGIS

KO JŪS KIŠATĖS Į SUVERENIOS VALSTYBĖS VIDAUS REIKALUS , TIKRIAUSIAI NETURIT KĄ VEIKTI
DAUGIAU KOMENTARŲ

SUSIJUSIOS NAUJIENOS