Prezidentūra A. Dulkio darbo dar nevertina: lūkesčiai yra dideli | kl.lt

PREZIDENTŪRA A. DULKIO DARBO DAR NEVERTINA: LŪKESČIAI YRA DIDELI

Prezidentūra sako, kad kol kas dar anksti vertinti sveikatos apsaugos ministro Arūno Dulkio darbą. Tačiau lūkesčiai, teigia prezidento vyriausiasis patarėjas Simonas Krėpšta, dėl A. Dulkio darbo yra labai dideli.

„Būtų dar sudėtinga turėti tam tikrus vertinimus, kai naujasis sveikatos apsaugos ministras eina šias pareigas vos kelias dienas. Bet prezidentas, be abejo, akcentuoja rezultatą ir nori matyti, kad pandemijos kreivė būtų perlaužta ir būtų ruošiamasi kitiems svarbiems aspektams, kurie nėra tiesiogiai susiję su užsikrėtimais, bet yra labai svarbūs“, – LRT radijui teigė prezidento vyriausiasis patarėjas S. Krėpšta.

Pasak jo, tarp tokių darbų pirmiausiai yra pasiruošimas vakcinacijai nuo COVID-19.

„Panašu, kad jau kitą savaitę Europos medicinos agentūra autorizuos pirmąją vakciną, ir bus labai svarbu tuo pačiu metu pradėti vakcinaciją Lietuvoje“, – sakė jis.

Būtų dar sudėtinga turėti tam tikrus vertinimus, kai naujasis sveikatos apsaugos ministras eina šias pareigas vos kelias dienas.

Kita vertus, akcentavo S. Krėpšta, yra ir daugiau iššūkių, su kuriais turės susitvarkyti Sveikatos apsaugos ministerija.

„Matom, kad, deja, turime išaugusių mirčių skaičių nuo kitų ligų, ne nuo COVID. Tad darbų yra labai daug, lūkesčiai yra, be abejo, labai dideli. Mes tikimės, kad ministras pasieks rezultatą, o suburti ekspertai prie prezidento jam padės kuo galės“, – pabrėžė jis.

Pasisakė dėl sprendimo A. Dulkį skirti operacijų vadovu

S. Krėpšta taip pat įvertino ir tai, kad trečiadienį Vyriausybė nusprendė ekstremaliosios situacijos operacijų vadovu paskirti A. Dulkį, o ne pačią premjerę I. Šimonytę. Pasak jo, Vyriausybė turi pati spręsti, kokias ir kaip struktūras kurti, nes Prezidentūrai šiuo atveju svarbiausia yra pats krizės įveikimo rezultatas.

„Tikėtina, kad Vyriausybė detaliai išanalizavo įvairius variantus, kaip jai patogiau valdyti šią krizę ir kokią struktūrą turėti. Priėjome sprendimą, kad operacijų vadovas bus sveikatos ministras. Iš prezidento pusės mes koncentruojamės į krizės valdymo rezultatą. Čia yra pagrindinis dalykas, o kokia valdymo struktūra egzistuoja, yra antraeiliai dalykai“, – teigė jis.

Trečiadienį I. Šimonytės vadovaujamas Ministrų Kabinetas paskyrė sveikatos apsaugos ministrą A. Dulkį ekstremaliosios situacijos operacijų vadovu. Vyriausybė taip pat pritarė siūlymui, kad į Valstybės ekstremaliųjų situacijų operacijų centrą būtų deleguojami ministerijų kancleriai arba ministerijų viceministrai.

ELTA primena, kad A. Dulkio kandidatūrą į sveikatos apsaugos ministrus šalies vadovas Gitanas Nausėda patvirtino su tam tikromis išlygomis.

Prezidentas neslėpė, kad A. Dulkys buvo tarp tų premjerės I. Šimonytės pateiktų kandidatūrų į ministrus, kurie jam kėlė abejonių.

„Man daugiausiai abejonių kilo ne tiek dėl jo ilgalaikės vizijos ir planų optimizuoti sveikatos apsaugos sistemą, bet dėl artimiausio laikotarpio veiksmų“, – aiškino prezidentas.

Pasak šalies vadovo, I. Šimonytė prisiėmė atsakomybę dėl to, kaip seksis sveikatos sektoriuje situaciją suvaldyti A. Dulkiui. Taip pat sutarta, pažymėjo prezidentas, kad, susiklosčius tam tikroms aplinkybėms, A. Dulkio darbas ministro pozicijoje būtų iš naujo svarstomas.

Rašyti komentarą
Komentarai (4)

Pilietiškas

Tik dabar atsibudote dėl specialistų kompetencijų! Bet jie turi kiek patarėjų? Paskaičiuokite! Ū dar ir pradėjo dirbti nuo šeštadienio!

Balamutas

Kaip prezidentūra gali vertint, jeigu tik vakar Matulus rodė slaptą kovos su koronės virusu planą, kurio nei pats skaitė, nei kitiems rodė, nei žada kam rodyt, tuo labiau prezidentui, bet žadėjo kovot su pandemija iki paskutinio kraujo lašo.

nuomone

idomu jeigu odontologui butu pasakyta nukirpk mane pagal paskutine mada,ar jis zinotu ,kokia mada ir kaip kirpti? ,manau kiekvienas turi dirbti savo pagal specialybe ,keista kad visose sferose to reikalaujama, tik ministerijose nesvarbu ,kas tu esi.Kodel dauguma pacientu nenori kad juos operuotu ,ka tik baiges mokslus rezidentas?patirtis yra svarbiausia bet kuriame darbe .Ministerijos ne darbo birza ,ten reikia specialistu,ne laikas arklius girdyt ,kai priesai lipa ant kulnu.ligos .virusai taipogi.
DAUGIAU KOMENTARŲ

SUSIJUSIOS NAUJIENOS