Prezidentūra kalba apie privalomą mobingo prevencijos programų įdiegimą | kl.lt

PREZIDENTŪRA KALBA APIE PRIVALOMĄ MOBINGO PREVENCIJOS PROGRAMŲ ĮDIEGIMĄ

Prezidentūra sako, kad, siekiant spręsti mobingo problemą Lietuvos įmonėse, reikėtų imtis ne tik prevencinių ar kardomųjų priemonių, bet ir tam tikrų paskatų, kad mobingo atvejai šalyje nesikartotų.

Pasak prezidento vyriausiojo patarėjo Simono Krėpštos, viešajame sektoriuje mobingo prevencijos programų įdiegimas galėtų tapti ir privalomas.

„Mes turime daug taisyklių darbo saugai, fizinei saugai, turime kurti planus organizacijose ir institucijose. Mobingo prevencijos programų įdiegimas, galbūt ir privalomas, kalbant apie viešąjį sektorių, galėtų būti vienas iš kelių, kuris mažintų tokių tikrai skaudžių atvejų riziką“, – LRT radijui sakė S. Krėpšta, komentuodamas šią savaitę visuomenę pasiekusią žinią apie Respublikinėje Šiaulių ligoninėje dirbusios medikės mirtį. Skelbiama, kad medikės mirtis gali būti susijusi su patirtu mobingu.

S. Krėpštos teigimu, mobingo problemą būtų galima spręsti ir taikant tam tikrą paskatų sistemą socialiai atsakingoms įmonėms.

„Prezidentas, teikdamas Viešųjų pirkimų įstatymo inciatyvą, taip pat nustato tam tikrus rodiklius, kurie suteiktų tam tikrą bonusą įmonėms, kurios yra socialiai atsakingos. Reikia labai įvairių ir labai stiprių mechanizmų, prevencinių užkardomųjų, bet ir tam tikrų paskatų, kad tokie siaubingi atvejai ateityje nepasikarotų“, – teigė patarėjas.

Rašyti komentarą
Komentarai (4)

Raimon

Žmonės turi viešinti įmones, kuriose įsikerojęs mobingas. Tikiu viešumas padės mobingo prevencijai.keista, bet jis yra patiriamas iš Įmonių vadovų, kurie turėtų būti atsakingi už jo prevenciją.

O,

Vyr.Gydytojus reikia skirti trims ar keturiems metams ne ilgiau, nes jie tampa viespaciukais,turi savo isrinktuosius ir kiti darbuotojai nukencia

Zenka

ar ne keistai atrodo, kai jeigu kas įvyksta- tuoj prezidentūra, Krėpšta ir pažeria "auksinių pasiūlymų". O kur jis būna su savo įžvalgomis, kol nieko neįvyksta????
DAUGIAU KOMENTARŲ

SUSIJUSIOS NAUJIENOS