Prezidentūra: neteisinga trijų ministrų problemą versti ant Seimo, atsakomybė – premjerės | kl.lt

PREZIDENTŪRA: NETEISINGA TRIJŲ MINISTRŲ PROBLEMĄ VERSTI ANT SEIMO, ATSAKOMYBĖ – PREMJERĖS

Prezidentūra penktadienį pareiškė, kad nėra teisinga ant Seimo versti trijų klausimų sukėlusių ministrų problemos, todėl atsakomybė sprendžiant situaciją yra premjerės Ingridos Šimonytės pusėje.

Taip Prezidentūra reagavo į valdančiųjų Tėvynės sąjungos-Lietuvos krikščionių demokratų (TS-LKD) prezidiumo siūlymą inicijuoti Seimo pirmalaikių rinkimų paskelbimą.

„Išgirdome partijos, o ne Vyriausybės vadovės sprendimą. Nėra teisinga trijų ministrų problemą paversti Seimo problema. Ministrė pirmininkė turėtų priimti sprendimus ir atsakomybę už Vyriausybės ateitį“, – teigiama Prezidentūros komunikacijos grupės BNS perduotame komentare.

Konservatoriai siūlymu dėl pirmalaikių rinkimų siekia spręsti dėl savivaldos politikų neskaidriai naudojamų lėšų besiformuojančią politinę krizę.

TS-LKD prezidiumas penktadienį sukviestas po to, kai švietimo, mokslo ir sporto ministrė konservatorė Jurgita Šiugždinienė premjerei įteikė atsistatydinimo pareiškimą, visuomenėje kilus abejonėms dėl 2019–2020 metais jos, kaip Kauno miesto savivaldybės tarybos narės, panaudotų 13,8 tūkst. eurų skaidrumo.

Konservatorių prezidiumas penktadienį nepasisakė, kaip reikėtų elgtis konkrečiai dėl J. Šiugždinienės, premjerė taip pat nėra atsakiusi, ar tenkins atsistatydinimo pareiškimą. Iki šiol Vyriausybės vadovė keliskart pakartojo pasitikinti ministre.

Tačiau jis konservatorių frakcijai Seime rekomendavo pateikti ir artimiausiu įmanomu metu siekti priimti savivaldybių tarybų veiklos išlaidų reglamentavimo pokyčius, kurie įvestų bendrą skaidrumo ir atskaitomybės standartą visose Lietuvos savivaldybėse.

Prezidentas Gitanas Nausėda ketvirtadienį savo ruožtu paragino trauktis iš pareigų tris ministrus – be švietimo ministrės, dar kultūros ir finansų ministrus, nes jie taip pat būdami Kauno tarybos nariai naudojo lėšas, kurių dabar negali pagrįsti.

Kauno miesto savivaldybės tarybos reglamentas nereikalauja iš politikų pateikti čekius, kam konkrečiai jie išleido avansu skiriamas išmokas.

Konservatorių lyderis G. Landsbergis penktadienį pareiškė, jog visuomenėje keliamų skaidrumo standartų neatitinka dauguma politikų.

Pirmalaikiai parlamento rinkimai skelbiami, jeigu sprendimą dėl to priima trys penktadaliai visų Seimo narių, tai yra ne mažiau kaip 85. 

Rašyti komentarą
Komentarai (33)

Melagis melagis

turėtu iš Daukanto aikštės trauktis

Prezidentas nesivaldo- taip nori suėst Ingridą.....

O momentas puikus ! Bet yra viena bėda - nei premjerė ėmė pinigus, nei ką , o seime sėdi daugybė mėgėjų pasipinigaut , tyli ir tikisi , kad prasmuks ... Neee!... , ponai ! Būtinai būsit visi ištraukti į dienos šviesą , o tada galėsit ir pasimatuoti KURIE , KIEK , KAM IR IŠ KUR ėmė pinigus... Štai tada ir prezidentui suteiksim balsą ...

Klp

Reikia didinti mokescius, nes vagiu ukiui nebeuztenka pinigu
DAUGIAU KOMENTARŲ

SUSIJUSIOS NAUJIENOS