Prezidentūra: yra pagrindo griežtinti sankcijas Rusijai | kl.lt

PREZIDENTŪRA: YRA PAGRINDO GRIEŽTINTI SANKCIJAS RUSIJAI

Prezidento vyriausioji patarėja Asta Skaisgirytė teigia, kad sąlygos, kuriomis yra įkalintas garsiausias Kremliaus kritikas Aleksejus Navalnas, gali būti priežastis dar labiau sugriežtinti įvestas sankcijas Rusijai.

„Manyčiau, kad taip. Navalnas yra opozicijos lyderis, jis yra opozicinio judėjimo simbolis. Todėl jo žodis yra labiau girdimas. Tačiau jis nėra vienintelis, kuris yra kalinamas Rusijoje už savo politinius įsitikinimus“, – „Žinių radijui“ antradienį sakė prezidento vyriausioji patarėja.

Rusijos prezidento Vladimiro Putino oponentas A. Navalnas vasarį buvo nuteistas 2,5 metų laisvės atėmimo bausme pataisos kolonijoje už tai, kad neva pažeidė lygtinio paleidimo sąlygas, kol gydėsi Vokietijoje po apnuodijimo nervus paralyžiuojančia medžiaga „Novičiok“. Pirmadienį A. Navalnas pareiškė, kad yra uždarytas tikroje „koncentracijos stovykloje“.

Kovo pradžioje ES užbaigė sankcijų keturiems aukšto rango Rusijos pareigūnams įvedimo procedūrą.

Navalnas yra opozicijos lyderis, jis yra opozicinio judėjimo simbolis. Todėl jo žodis yra labiau girdimas. Tačiau jis nėra vienintelis, kuris yra kalinamas Rusijoje už savo politinius įsitikinimus.

Bendrija šiems pareigūnams įvedė sankcijas dėl jų vaidmens suimant Kremliaus kritiką. Jiems draudžiama įvažiuoti į ES, taip pat įšaldomas jų turtas Bendrijos šalyse.

„Europos Sąjunga dėl Navalno bylos jau pritaikė sankcijas tiems pareigūnams, kurie yra susiję su jo nuodijimu, o vėliau su jo sufabrikuota byla. Labai gerai, kad ES parodė vienybę ir tos sankcijos buvo patvirtintos“, – priminė A. Skaisgirytė.

Siūlys sankcijų paketą žurnalistus suiminėjančiam Baltarusijos režimui

Tuo metu Baltarusijai, kurioje Aliaksandro Lukašenkos režimas toliau ignoruoja pilietinę visuomenę ir suiminėja neįtikusius žurnalistus, Lietuva pati siūlys pritaikyti dar vieną sankcijų paketą.

„Lietuva Europos Sąjungai siūlys dar vieną sankcijų paketą, į kurį įrašys tuos, kurie yra atsakingi už susidorojimą su pilietine visuomene, už susidorojimą su žurnalistais. Manome, kad prie tų sankcijų prisijungs pirmuoju etapu Latvija ir Estija. Tai bus regioninės sankcijos. Vėliau turbūt bus europinių sankcijų etapas“, – teigė A. Skaisgirytė.

Žmogaus teisių gynėjų centro „Viasna“ duomenimis, šiuo metu Baltarusijoje yra 279 politiniai kaliniai.

Rašyti komentarą
Komentarai (4)

Iš kur grėsmė

Ne Rusijos dabar reikia bijoti, o vakarų. Buvo tarybų sąjunga, dabar Europos sąjunga. Po anos sąjungos Lietuva išliko, o po šitos nežinia kaip bus. Kodėl JK pabėgo?

BELE PALOTI....

Kada baigsite juokinti pasaulį su savo piemeniškais išsišokimais? Kiemsargiukai šiaušiasi ir bando nurodinėti Drambliui. Pirmiausiai - padarykite tvarką savo kieme. Lietuvą baigia okupuoti IŠKRYPĖLIAI. O nuo tokių reikalavimų Rusijai - Lietuva greitai atsidurs ekonominėje duobėje. Gal tas Nsaralnas - savo šalies išdavikas ir kriminalinis nusikaltėlis padės Lietuvai?

Anonimas

Juokingi lietuviski dolbajobai. Idomu kokius narkotikus prezidentura ir vyriausybes debilai naudoja.? Sitie ablauhai nezino kas ta Rusija ir kur ji randasi. Pastipo uostas, pastipo gelezinkeliai, Kinija blokavo prekyba su lietuva. Daugiau kaip 1/3 biudzeto - subinej. o jie apie sankcijas Rusijai vapsi. Cha cha cha ...... Europos klounai.
DAUGIAU KOMENTARŲ

SUSIJUSIOS NAUJIENOS