R. Karbauskis: nemokami vaistai senjorams tikrai bus | kl.lt

R. KARBAUSKIS: NEMOKAMI VAISTAI SENJORAMS TIKRAI BUS

„Valstiečių“ lyderis Ramūnas Karbauskis tikina, kad nemokami vaistai senjorams, kuriems yra daugiau nei 75 metai, tikrai bus.

„Lengvata tikrai bus, aš neabejoju, ji yra koalicinėje sutartyje ir, kiek man yra žinoma, Vyriausybė tą sprendimą yra numačiusi. Mes turime kaimynus lenkus, kurie tą padarė ir žmonės iš tikrųjų labai džiaugiasi“, - ketvirtadienį sakė R. Karbauskis.

Seimas antradienį po svarstymo pritarė Sveikatos draudimo įstatymo pataisoms, kuriomis siūloma įtvirtinti, kad visiems 75 metų ir vyresniems asmenims kompensuojamieji ambulatoriniam gydymui skirti vaistai ir medicinos pagalbos priemonės būtų 100 proc. kompensuojami iš Privalomojo sveikatos draudimo fondo biudžeto lėšų.

Mes turime kaimynus lenkus, kurie tą padarė ir žmonės iš tikrųjų labai džiaugiasi.

Projektu taip pat numatoma, kad mažas pajamas gaunantiems Lietuvos gyventojams paciento priemokos už kompensuojamuosius vaistus ir medicinos pagalbos priemones bus padengiamos Vyriausybės nustatyta tvarka, t. y. šiems pacientams už tai mokėti nereikės.

Už tokius siūlymus po svarstymo balsavo 68, nė vieno nebuvo prieš, susilaikė 13 Seimo narių.

Šis įstatymo projektas parengtas atsižvelgiant į liepos 5 d. pasirašytos valdančiosios koalicijos sutarties nuostatas.

Rašyti komentarą
Komentarai (21)

Anonimas

dziaugeeeeeemeeees! uz sutaupytus ponigelius galesim pirkti alkoh. ir cigaretes maximose,nes nereiks ieskoti pas tuo-is rRomosss papigiai.

RINKEJAS

p.Liudvika,tikriausia šildeisi prie susireikšminusių vagilių lovio.Užtat puoli tuos ,kurie kiek tik leidžia galimybės stengiasi padėti vargstančiam žmogui. Stiprybės Ministre ir visi valstiečiai,laikykitės,nepasiduokite vagims,----neišliustruotiems valstybės griovėjams.Koolicija ----baikite bijoti tų paliktų šlamštų ,kurie sugeba tik griauti,bet ne statyti.Jie Jus išdavė ne vieną kartą ir dar išduos.,pirma pasitaikiusia proga////

To na Liudvika

Apgailetinas mastymas ir laiko supratimas tamstos....sugadino jusu gyvenima konservatoriai nes bunant kpss nariu lengvatu buvo daugiau o ir i siberija galejai kaimyna skunda parasius isvezti.nu dar viltis jums kolukio pirmininko vaikas,kurio partija neseniai su Jedinstvo puole seima...
DAUGIAU KOMENTARŲ

SUSIJUSIOS NAUJIENOS