R. Karbauskis paaiškino, kodėl nepritaria Stambulo konvencijai | kl.lt

R. KARBAUSKIS PAAIŠKINO, KODĖL NEPRITARIA STAMBULO KONVENCIJAI

Šešėlinio „valstiečių“ Ministrų Kabineto lyderis Ramūnas Karbauskis pripažįsta, kad pastaruoju metu dideles aistras Lietuvoje sukėlusi Stambulo konvencija nekelia jokios grėsmės Lietuvai. Pasak politiko, šiam dokumentui jis nepritaria tik dėl to, kad konvencijos ratifikavimas galėtų paskatinti šalyje kelti kitus klausimus, su kuriais jis iš principo nesutinka kaip tradicinės šeimos šalininkas.

„Pati Stambulo konvencija tikrai nepakenktų. Tik tie, kurie labai nori jos ratifikavimo, jie labai nori įrašo, kad atsirastų socialinė lytis ir iš to kiltų rimtos diskusijos ir gal bandymai įteisinti vienos lyties šeimas ir visa kita“, – „Žinių radijui“ penktadienį sakė R. Karbauskis.

Anot „valstiečio“, Lietuvoje įstatymai jau dabar draudžia smurtą prieš moteris, tad, akcentuoja R. Karbauskis, konvencija, kurios pagrindinis tikslas imtis sisteminių priemonių bei efektyviai kovoti su smurtu lyties pagrindu, iš esmės nieko nebepakeistų.

Tik tie, kurie labai nori jos ratifikavimo, jie labai nori įrašo, kad atsirastų socialinė lytis ir iš to kiltų rimtos diskusijos ir gal bandymai įteisinti vienos lyties šeimas ir visa kita.

„Smurtas prieš moteris mūsų teisės sistemoje jau yra (draudžiamas – ELTA) ir Stambulo konvencija mūsų įstatymų leidybos praktiškai nepakeistų“, – sakė R. Karbauskis ir džiaugėsi, kad Seimo pirmininkė šią savaitė pranešė, jog šio dokumento svarstymas Seime, ko gero, bus nukeltas į rudens sesiją.  

„Manau, kad tai, jog atidėjo Stambulo konvencijos (svarstymą – ELTA) į rudenį, rodo, kad valdžia supranta, jog kai kurių dalykų nepavyks prastumti paprastu spaudimu, o reikės išaiškinti visuomenei“, – apibendrino R. Karbauskis.

Pastaruoju metu Stambulo konvencijos klausimas visuomenėje sukėlė aštrias diskusijas. Stambulo konvencija ragina valstybių, kurios ją ratifikavo, vyriausybes imtis kovos su visomis smurto prieš moteris formomis ir smurtu artimoje aplinkoje priemonių. Tačiau daugiausiai diskusijų kelia konvencijos dokumente naudojama „socialinės lyties“ sąvoka (angl. gender). Konvencijos priešininkai nepagrįstai teigia, kad dėl to gali būti valstybėje įteisinta trečia ar dar daugiau lyčių bei kad tai pakenkti šeimos sampratai.

Rašyti komentarą
Komentarai (15)

Faktai

Žemgrobys, kurio šeima gyvena Ispanijoje, yra kolūkinės okupacinės sistemos vaisius. Jo privatus interesas vogti, yra paveldėtas.. Susišlavė žemes, kurias normali valstybė nacionalizuotų dėl padarytos žalos.. Grobikas šeimą ir dalį kolūkinio turto paslėpė Ispanijoje.

arvydas

Dėmesio. Tautiečiai klaidinami, kokia kryptimi yra didžiausi pavojai. Pavyzdžiui, žemgrobis Karbauskis balsavo prieš Lietuvos stojimą į NATO, prieš nepriklausomą Lietuvos energetiką...Dabar šitie melagiai "valstiečiai", Kremliaus klapčiukai rodo silpnapročiams puolimo kryptį - pulkit homiką Raskevičių...Gėda.. Lietuvos žmonės ,kada pagaliau suprasit, esate mulkinami - mes prarandame tautos kraują, žmones, kurie emigruoja. Protestuokit prieš emigraciją, palikit ramybėje homikus. Pagarbiai Arvydas D.

Siaubas

kokia tamsuma. Paprastas pilietis gali nesuprasti, kad plauti puodus - nei vyro, nei moters vaidmuo, o šis gudrutis nusišneka ir tauškia kažkokius briedus. Ir mes tokius renkame. Bet tie puodai ir yra socialinė lytis. Biologija nelemia nei, kad kažkas pasikabina auskarus, ar pasiriša šlipsą. Viskas socialiai istoriškai padaryta, tad nebūkit kaip tie muslimai, kuriems Alachas keturias žmonas leidžia, Tad ir mūsų bažnyčia be reikalo kiša trigraši. Ar ji geresnė už tų muslių teiginius apie keturias žmonas ?
DAUGIAU KOMENTARŲ

SUSIJUSIOS NAUJIENOS